Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Újabb vita Berlusconi szexügyeivel kapcsolatban

Újabb vita robbant ki pénteken Silvio Berlusconi szexbotrányai ügyében, miután kiderült, hogy az olasz kormányfő azt tanácsolta egyik bizalmasának, hogy maradjon külföldön, és ne működjön együtt a nyomozószervekkel.
Valter Lavitola, aki részese volt Berlusconi kétes szexügyeinek, augusztusban Bulgáriában tartózkodott, amikor Berlusconi 24-én egy lehallgatott telefonbeszélgetésük során arra szólította fel: "maradj ott, ahol vagy". Az ügyet a L,Espresso című baloldali hetilap szellőztette meg pénteken megjelent számában.

Az olasz hatóságok szeptember 1-jén őrizetbe vették Giampaolo Tarantini bari üzletembert, akiről feltételezik, hogy több százezer eurót zsarolt ki Berlusconitól, megígérve, hogy hallgat prostituáltakhoz fűződő kapcsolatairól. Ugyanaznap elfogatóparancsot adtak ki Lavitola ellen is. A l,Avanti című lap kiadóját azzal gyanúsítják, hogy cinkostársa volt Tarantininak a zsarolási ügyben.

A nyomozók gyanítják, hogy a két férfi hazudott, amikor korábban azt mondta: a kormányfő nem tudta, hogy prostituáltak azok a nők, akiket a római és szardíniai rezidenciáin rendezett partikra szerveztek be. A vizsgálatot végzők feltételezik, hogy Berlusconi jelentős pénzösszeggel vásárolta meg Tarantini és ugyancsak letartóztatott felesége, valamint Lavitola vallomását, mert nem akarta, hogy az ügy nyilvánosságot kapjon, s tovább ártson más prostituáltügyek miatt már megtépázott hírnevének.

A 75 éves kormányfő, aki ebben az ügyben csupán tanúként szerepel, váltig tagadja a zsarolást, és azt állítja, hogy csak segített barátainak, akik nehéz anyagi helyzetbe kerültek.

Niccolo Ghedini, Berlusconi ügyvédje abszurdnak és alaptalannak nevezte a vádaskodást. Indoklása szerint amikor Berlusconi Lavitolával beszélt, ez utóbbi ellen még nem volt folyamatban eljárás, az elfogatóparancsot csak egy héttel később adták ki ellene.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyászolják a Jaroszlavl mellett lezuhant sportolókat

Az állami duma egyperces csenddel emlékezett meg pénteken a szerdai jaroszlavli légi katasztrófa… Tovább olvasom