Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Újra Franciaország volt a világ első számú bortermelője 2010-ben

Párizs- Ismét Franciaország volt a világ első számú bortermelője 2010-ben, miután egy évvel korábban Olaszország megelőzte a rangsorban - derül ki az IWSR piackutató intézetnek a bordeaux-i Vinexpót szervező vállalat számára készített elemzéséből.
Annak ellenére, hogy Franciaországban - hasonlóan a legnagyobb bortermelőkhöz, Olasz- és Spanyolországhoz, az Egyesült Államokhoz, Dél-Afrikához és Németországhoz - 2010-ben is csökkent a bortermelés, 419 millió rekeszes (az iparágban referencia mértékegységnek számító rekesz tartalma 9 liter) termelésével így is megelőzte vetélytársait.


A hatvanas évek óta globálisan évente átlagosan 2 százalékkal esett a bor fogyasztása. Az elmúlt öt évben a csökkenés üteme 1,4 százalékra mérséklődött, és a 2014-ig terjedő időszakban várhatóan 0,7 százalék lesz - írja elemzésében az IWSR. Ezzel szemben, a rozéborok fogyasztása 2005 és 2009 között 19,8, míg a habzóboroké 4,62 százalékkal nőtt.

A töményitalok piacán 9,5 százalékos növekedéssel számol az IWSR a következő 4 évben, elsősorban az ázsiai piacok növekvő importkereslete miatt. Ezzel párhozamosan folytatódhat piaci kereslet eltolódása a prémiummárkák felé. "A legtöbb magasabb alkoholtartalmú szeszesitalt már felvásárolták a nagyobb, nemzetközi cégek, amelyek jobban tudták piacosítani ezeket a márkákat" - mondta a Vinexpo operatív igazgatója, Robert Beynat.

A tömény szeszesital-piac értékesítési bevételei 2014-re 230,27 milliárd dollárra emelkedhetnek, az eladott rekeszek száma pedig 2,74 milliárd darab lehet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új adatokkal szolgál az ősrobbanásról a Planck űrszonda

Párizs - Úttörőnek számító adatokkal szolgál a 13,7 milliárd évvel ezelőtt történt ősrobbanásról… Tovább olvasom