Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Újra kihallgatták Netanjahu feleségét

Sara Netanjahu a rendőrség gyanúja szerint magáncélokra használta fel a rezidencia működését szolgáló állami pénzeket.
Az izraeli rendőrség csütörtökön ismét kihallgatta Benjámin Netanjahu miniszterelnök feleségét a kormányfői rezidencia pénzügyi szabálytalanságainak ügyében - jelentette a helyi média.

Sara Netanjahu a rendőrség gyanúja szerint magáncélokra használta fel a rezidencia működését szolgáló állami pénzeket. A miniszterelnöki hivatal közleményben ítélte el a rendőrség nyomozását, mert szerinte nem történt szabálytalanság.

A bűnüldöző hatóságok fél éves szünet után azért hallgatták ki ismét az izraeli first ladyt, mert újabb bizonyítékok kerültek elő, és választ kerestek az ennek nyomán újonnan felmerült kérdésekre.

A kormányfő feleségével egy napon Ezra Szadofot, a miniszterelnöki hivatal igazgatóhelyettesét is kihallgatásra idézték, ugyanis ő volt a felelős a rezidencia pénzköltéséért.

A rendőrség májusban már lezártnak tekintette a nyomozást, és vádemelés javaslatával csalás és közpénzek eltulajdonítása címén átadta az aktákat, de az államügyész visszaküldte az iratokat további nyomozásra. A kiegészítő információgyűjtés során kerültek elő az újabb bizonyítékok, a tízes tévécsatorna értesülése szerint Meni Naftali,a rezidencia volt alkalmazottjának vallomásából.

Naftali korábban pert nyert a miniszterelnök feleségével szemben, akit megalázás, rasszista megjegyzések és dührohamai miatt jelentős, százhetven ezer sékeles, (mintegy tizenkétmillió forintos) kártérítésre köteleztek.

A készülő vádirat a Háárec című újság honlapja szerint irathamisítással, bizalommal történő visszaélésseés csalással vádolja a kormányfő feleségét három eseménnyel kapcsolatban.

Sara Netanjahu egyrészt az adófizetők pénzén rendelt ételt családi rendezvényekre, másrészt a rezidencia költségvetéséből fizette idős édesapja házi gondozóját, és végül a rendőrség gyanúja szerint szándékosan hétvégéken, magasabb árakon végeztetett villanyszerelési munkálatokat cézáreai villájukban a Likud párt egyik bizalmasával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás volt egy olaszországi olajfinomítóban

A balesetben nem sérült meg senki, a helyieket viszont arra kérték, hogy további intézkedésig ne… Tovább olvasom