Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Ukrajna betiltotta a játéktermeket

Ukrajna - Az ukrán parlament csütörtöktől törvényileg betiltotta a játéktermek üzemelését az országban. A tilalom a hazárdjáték-üzlet szabályozására vonatkozó törvény elfogadásáig marad érvényben.
A kilenc halálos áldozattal és további tizenegy sérülttel járó, múlt heti, dnyepropetrovszki játéktermi tűzeset nyomán az ukrán hatóságok átfogó ellenőrzést rendeltek el, amely során kiderült, hogy a vonatkozó jogszabályok igencsak hiányosak Ukrajnában.

Az ukrán parlament csütörtökön döntő többséggel egy olyan törvényt fogadott el, amelynek értelmében a játéktermek üzemeltetése mindaddig betiltatik az országban, amíg ki nem dolgoznak egy olyan törvényt, amely lehetőséget ad az üzletág behatóbb hatósági ellenőrzésére.

A tiltó törvényi rendelkezés alapján mostantól nem csupán a hazárdjátékok üzemeltetői, hanem annak résztvevői is felelősségre vonhatók. A jogszabályi tiltás nem terjed ki az állami lottóra, a sportfogadásokra, illetve az olyan pénzdíjjal járó játékokra, mint például a biliárd vagy a bowling.

A hazárdjáték-termek üzemeltetésére vonatkozó tiltó rendelkezés mindaddig hatályban marad, amíg ki nem dolgoznak és el nem fogadnak egy olyan törvényt, amely az eddigivel szemben konkrétabb szabályokat szab meg az üzletág üzemeltetőivel és ellenőrzési szerveivel szemben.

Olvasóink írták

  • 2. pampus 2009. május 16. 18:01
    „Nagyon helyes , Magyarország is követhetné a példát!”
  • 1. maradando 2009. május 15. 19:09
    „Ukrajna valóban leszakadt ezen a téren térségünktől.Mi példamutatóan fejlesztjűk a hálózatot.Ha kell óvodákat bezáratunk a pénz és a játék szenvedélyének kielégitése érdekében.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális: leharapta barátjának férfiasságát

Thaiföld - Sikerült visszavarrni a péniszét annak a belga férfinak, akit csütörtökön sebesített meg… Tovább olvasom