Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Ukrajnáról is tárgyalnak a NATO védelmi miniszterei

A NATO katonai értelemben egyáltalán nem foglalkozik azzal, ami Ukrajnában történik, a politikai következmények értékelése a cél.
Az Ukrajnában kialakult helyzetről is egyeztetnek a NATO védelmi miniszterei, akik szerdán ülnek össze kétnapos tanácskozásra Brüsszelben. Magyarországot Hende Csaba honvédelmi miniszter képviseli.

A 28-ak szerda este munkavacsorán tárgyalnak majd Ukrajnáról. A NATO katonai értelemben egyáltalán nem foglalkozik azzal, ami Ukrajnában történik, a politikai következmények értékelése a cél.

A szerdai tanácskozásokat a képességek fejlesztésének témája határozza majd meg. A szövetség célja, hogy a válság miatti szigorúbb költségvetési korlátok dacára a meglévő forrásokkal és eszközökkel, okosabb megoldásokkal növelni lehessen az európai védelmi kapacitásokat.

Továbbra is napirenden lesz, hogy miként lehet megőrizni az afganisztáni misszióban szerzett interoperabilitást, vagyis annak képességét, hogy a nemzetközi erők hatékonyan tudjanak együttműködni.

Kidolgozásra várnak még a részletek a kapcsolt erők kezdeményezéssel kapcsolatban is, amely azt jelentené, hogy egy-egy nagyobb kapacitásokkal rendelkező ország maga köré gyűjt kisebb NATO-tagokat, és közösen fejlesztik képességeiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama előkészíti a teljes kivonulás Afganisztánból

Barack Obama amerikai elnök utasította a Pentagont, készüljön fel arra a lehetőségre is, hogy az… Tovább olvasom