Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

UNICEF: sürgős segítségre szorulnak a Libanonba menekült szíriai gyermekek

Több mint 400 ezer Libanonba menekült szíriai gyermek szorul sürgős segítségre a tél közeledtével - közölte pénteken az UNICEF, amely a támogatás növelésére szólította fel a nemzetközi közösséget.
Az ENSZ gyermekalapjának közleményét az után adták ki, hogy igazgatója, Anthony Lake találkozott Michel Szulejman libanoni elnökkel és Nadzsíb Mikáti távozó miniszterelnökkel.

A szíriai konfliktus 2011 márciusi kitörése óta egy civil szervezet szerint több mint 120 ezren haltak meg, és több millióan menekültek el otthonukból.

A négymillió lakosú Libanon a fogadta be a legtöbb menekültet - az ENSZ szerint 850 ezret -, a menekültek fele gyermek.

Anthony Lake, aki dicsérte a menekültek érdekében tett libanoni erőfeszítéseket, átfogó fellépést sürgetett annak érdekében, hogy biztosítani lehessen: a gyermekek túlélik a telet.

Törökországtól és Jordániától eltérően, amelyek kevesebb menekültet fogadnak be, Libanon nem engedélyezi menekülttáborok létesítését. Több szíriai megengedheti magának, hogy lakást béreljen, de a sokaknak nem marad más hátra, mint sátrakban élni vidéken vagy az utcákon, és egyre nő a gyermekmunka.

Luciano Calestini, az UNICEF libanoni misszióvezető-helyettese szerint "több mint százezer szíriai gyermek él illegális sátortáborokban", és a tél rendkívül válságos időszak, főként azok számára, akik ilyen helyeken laknak.

Az UNICEF azt szeretné, hogy megfelelő öltözékkel lássák el a gyermekeket, és fűtsék az iskolákat. Az igények kielégítéséhez 125 millió dollárnyi (27 milliárd forint) segélyt kért, amiből eddig 100 millió dollárnyi folyt be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés Los Angelesben - meghalt egy ember

Lövöldözés miatt kiürítették pénteken a Los Angeles-i repülőteret, az incidensben egy ember meghalt. Tovább olvasom