Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Útnak indították a szíriai vegyi fegyverek harmadik rakományát

A feladat koordinátora azt mondta, lehetségesnek tartja, hogy a kijelölt határidőig, június 30-ig sikerül a vegyi harcanyagok teljes megsemmisítése.

A szíriai hatóságok átadták hétfőn a vegyi fegyverekhez használatos anyagok harmadik rakományát az ENSZ és a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) közös missziójának, és a rakomány már el is hagyta Latakia kikötőjét - jelentette be az ENSZ.

Az anyagok egy norvég zászló alatt közlekedő különleges teherhajón vannak, amelyet orosz, kínai, dán és norvég hadihajók biztosítanak.
Moszkvában közölték, hogy a kíséretben van a Nagy Péter cárról elnevezett orosz atomcirkáló is. A közös misszió megerősítette, hogy Szíria területén is megsemmisítettek vegyi anyagokat.

Az ENSZ közleményében sürgeti Szíriát, hogy gyorsítsa fel a vegyszerek átadását rendszeres, kiszámítható módon, nagyobb mennyiségben, hogy be lehessen fejezni a vegyi fegyverhez felhasználható anyagok elszállítását.

A feladat koordinátora, Sigrid Kaag a múlt héten azt mondta, hogy még lehetségesnek tartja, hogy a kijelölt határidőig, június 30-ig sikerül a szíriai vegyi harcanyagok teljes megsemmisítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már nem tervezzük a svájci letelepedést - Svájc szavazott: korlátozzák a bevándolást

A bevándorlás korlátozását pártolók győztek a svájci népszavazáson. Európai Parlament vezetői… Tovább olvasom