Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Választások Németországban terrorfenyegetés árnyékában

Szakértők ezért is aggódnak amiatt, hogy a részvétel az ország háború utáni történetében minden korábbinál alacsonyabb lesz.
Az al-Kaida terrorszervezet sorozatos fenyegetéseinek árnyékában tartanak parlamenti választásokat vasárnap Németországban. Szakértők ezért is aggódnak amiatt, hogy a részvétel az ország háború utáni történetében minden korábbinál alacsonyabb lesz. Szeptember utolsó vasárnapján pontosan 62,2 millió szavazópolgár járulhat az urnák elé, hogy megválassza a 17. Bundestagot, azaz a német parlament alsóházának hivatalosan 598 képviselőjét. A mandátumok száma azonban a német választási rendszer sajátosságaiból fakadóan ennél több lehet, ha a szavazás eredményeként úgynevezett többlet-, vagy töredékszavazatok is elosztásra kerülnek. Ennek nagy a valószínűsége, mint ahogy annak is, hogy a többletszavazatok ezúttal "sorsdöntőek" lehetnek.

A közvélemény-kutatási intézetek előrejelzései szerint ugyanis régóta nem tapasztalt szoros eredmény várható. Szombatra - legalábbis a felmérések alapján - teljesen eltűnt a konzervatív CDU/CSU és a liberális FDP korábbi közös fölénye, a szociáldemokratákból, a Zöldekből és a Baloldal pártjából álló csoport támogatottsága immár a másik táboréval egyenlő. Az urnákat este 18 órakor zárják, és az exit poll felméréseken alapuló első előrejelzéseket rögtön ezt követően nyilvánosságra hozzák. Nem hivatalos végeredmény hétfő hajnalra várható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb gázai offenzívák jöhetnek

Izrael lezárta a ciszjordániai átkelőket az engesztelés ünnepére. Tovább olvasom