Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Varsó engedélyezi pedofilok kényszerkezelését

Lengyelország - A lengyel parlament felsőháza csütörtökön törvénymódosítást fogadott el a pedofil és vérfertőző bűncselekmények elkövetőinek kötelező gyógyszeres ivartalanításáról.
Az új rendelkezések értelmében gyógyszeres és pszichoterápiai kezelésnek kell alávetni minden, 15 év alatti kiskorú vagy közeli családtag sérelmére elkövetett nemi erőszak miatt elítélt személyt. A kezelés célja az illető nemi vágyainak csökkentése. Eddig a bírák maguk dönthették el, hogy elrendelik-e ezeket a kényszerintézkedéseket.

Az immár súlyos bűncselekménynek számító, kiskorú vagy családtag sérelmére elkövetett nemi erőszak büntetését a jelenlegi 2-től 12 évig terjedő elzárásról 3-tól 15 évig terjedő börtönre változtatták. Büntethetők lesznek azok a pedofilok is, akik az interneten keresnek kapcsolatot kiskorúakkal.

A szenátusban csupán Wlodzimierz Cimoszewicz volt igazságügyi miniszter tartózkodott a szavazástól. Ő arra figyelmeztetett, hogy a páciens beleegyezése nélküli kezelés az emberi jogok megsértését jelentheti, ami Lengyelország nemzetközi kötelezettségeibe ütközhet. Egy igazságügyi szakértő viszont azzal érvelt, hogy a gyógyszeres ivartalanítás nem semmisíti meg végérvényesen a szexuális vágyat, csupán átmenetileg fékezi azt. Ha pedig az elítélt egészségét sodorná veszélybe a kezelés, akkor a hatóságok eltekinthetnek a beavatkozástól.

A szejm szeptember végén egyetlen ellenszavazattal fogadta el a törvénymódosítást, amelyet Donald Tusk kormányfő kezdeményezett azután, hogy őrizetbe vettek egy 45 éves férfit. Az illető hat éven át fogva tartotta és rendszeresen megerőszakolta most 21 éves lányát, aki két gyermeket szült apjától.

Olvasóink írták

  • 1. Otaku 2009. október 22. 20:07
    „HELYES.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letartóztattak félszáz szicíliai maffiózót

Olaszország - Az olasz csendőrség letartóztatott csütörtökön ötven szicíliai maffiózót, mert… Tovább olvasom