Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Vatikán az ifjúság kultúrájára helyezi a hangsúlyt

Feltörekvő ifjúsági kultúrák címmel tartják meg a Kultúra Pápai Tanácsa éves plenáris ülését február 6. és 9. között - közölte a Vatikáni Információs Szolgálat.
Csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján Carlos Alberto de Pinho Moreira Azevedo püspök, a tanács tagja ismertette az ülés programját. A találkozó céljának nevezte, hogy "szakértők segítségével objektív módon vizsgálja az ifjúsági kultúrák új, összetett és széttagolt világát".

A plenáris ülés kezdetén a jelenlévők találkoznak XVI. Benedek pápával.

Gianfranco Ravasi bíboros, a tanács elnöke korábban úgy fogalmazott, hogy a fiatalok hajlamosak "kikapcsolni" a felnőttek által teremtett elviselhetetlen társadalmi, politikai és vallási életből. Ez a reakciójuk a felnőttek korrupt, következetlen, bizonytalanságot előidéző, a munkanélküliséget felszámolni nem képes magatartására. "Nekünk, szülőknek, pedagógusoknak, papoknak és a hatalmon lévőknek ezért lelkiismeretvizsgálatot kell tartanunk" - magyarázta a bíboros.

A tanács elnöke szerint a fiatalok sokszínűsége nem jelent negatívumot, sőt sok termékeny és hiteles ötletet rejt magában. A bíboros kijelentette, az ifjúság "az emberiség jelene", nem csak a jövője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos merénylő robbantott az USA ankarai nagykövetségén

Öngyilkos merénylő hozott működésbe egy robbanószerkezetet pénteken Törökországban, az Egyesült… Tovább olvasom