Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Vérfürdő a romapalotában

Vérbefagyva találtak rá kedden egy szentannai (Arad megye) 33 éves asszonyra egy temesvári romapalotában, az áldozatot egy szomszéd találta meg, aki azonnal értesítette a rendőrséget.
A Temes Megyei Rendőr-felügyelőség közleménye szerint a tragédia a Lorena utcában történt, az U. Adriana nevű asszonyt a palota tulajdonosai kérték meg, hogy vigyázzon a hatalmas lakásra, amíg ők külföldön tartózkodnak. Az áldozatot egy vértócsában találták meg, arcán és nyakán erőszak nyomait fedezték fel.

Az előzetes vizsgálatok eredményeiből a nyomozók gyilkosságra következtetnek, az első számú gyanúsított nem más, mint az asszony férje.
A férfit egy temesvári vendéglőben találták meg egy prostituált társaságában; bevallotta, hogy agyonverte a feleségét, akit korábban házasságtöréssel vádolt meg. A gyanúsítottat őrizetbe vették, a nyomozást a temesvári ügyészek koordinálják; a prostituáltat is kihallgatják az ügyben - írja az Erdély.ma.

Olvasóink írták

 • 11. fazer 2009. december 18. 12:37
  „DM! Mi az, hogy "romapalota"?????!!! Ugye a címválasztás nem valamiféle burkolt rasszista, uszító, kirekesztő utalás az állampolgár életvitelére vonatkozólag? He?

  Különben is: a cigányokat gyakran méltánytalanul tudatlannak, semmirekellőnek és bűnözőnek ábrázolják a médiában. Arról azonban senki nem beszél,hogy a cigányság számos tudóst és feltalálót adott a világnak.
  Gondoljunk csak például az Orsós-magnóra, Lakatos-műhelyre és a
  Kanalas-orvosságra..........

  A többi most hirtelen nem jut az eszembe......”
 • 10. igazságkereső 2009. december 18. 12:15
  „Megérkezett a tél,nagyon hideg van.Nem kell egy ideig saját ellátásáról és fűtésről gondoskodnia!!”
 • 9. dodó 2009. december 18. 11:55
  „A román cigány is cigány.”
 • 8. csiperke73 2009. december 18. 10:29
  „Párját ritkítja ez pozitív !”
 • 7. TrombiFrédi 2009. december 18. 10:06
  „Vasgárdisták voltak az elkövetők???:)”
 • 6. gyorgy99 2009. december 18. 09:31
  „http://www.indavideo.hu/video/Ciganyterror_az_iskolaban”
 • 5. gyorgy99 2009. december 18. 09:25
  „cigany kultura......

  http://www.indavideo.hu/video/Cigany_uzsorasok_nyomatekositanak_es_fenyitik_be_adosaikat”
 • 4. gyorgy99 2009. december 18. 09:19
  „Éveken keresztül, embertelen körülmények között tartott fogva egy család több idős embert Siklóson. Magukhoz csalták az egyedülálló nyugdíjasokat, eltartást ígértek nekik, majd elvették az irataikat, pénzüket, vagyonukat és kazánházban, garázsban és melléképületben helyzeték el őket. A családot múlt héten fogta el a rendőrség, de csak csütörtökön számoltak be róla.
  hirdetés

  Személyi szabadság megsértése és más súlyos bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás ellenük - közölte Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hárman - két férfi és egy nő - előzetes letartóztatásban van. Az ügyet külön nyomozócsoport vizsgálja a Siklósi Rendőrkapitányságon.”
 • 3. Otaku 2009. december 18. 09:02
  „kultúra:

  Felfüggesztett börtönt ér csupán egy magyar diák élete

  Első fokon egy év, négy év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kapott az bokszoló cigány, aki még 2008. elején halálra verte egyik vézna magyar osztálytársát. A vád súlyosbításért fellebbezett.

  Halált okozó testi sértés miatt egy év, négy év próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházában letöltendő fogházbüntetést szabott ki a Fővárosi Bíróság csütörtökön arra a szakközépiskolás cigányra (Kozák Rajmundra), aki 2008. januárjában úgy összeverte osztálytársát Budapesten a VIII. kerületben, hogy a fiú belehalt sérüléseibe.

  A szakközépiskolában egymás mellett ülő két fiatal viszonya megromlott, mert a későbbi áldozat megjegyzéseket tett a vádlott cigány származására. Az akkor 17 éves tanuló és 18 éves áldozata 2008. január 10-én olyannyira összeveszett, hogy már az iskolában, tanítási órán verekedni kezdtek. A diákokat a tanár hazaküldte, majd külön-külön a veszekedő feleket is. Az élsportoló ökölvívó vádlott azonban megvárta osztálytársát, az utcán követte és amikor utolérte, megütötte és megrúgta.

  A megvert fiú még hazament, de rokona már eszméletlen állapotban talált rá és nem sokkal később agyzúzódás okozta légzési és keringési rendellenesség következtében életét vesztette. Az utcai bántalmazás és a halál beállta között három óra telt el.

  Az arcpirító bírói indoklása a kirívóan enyhe ítéletről:

  ,,A büntetés kiszabásával kapcsolatban azt mondta: mivel fiatalkorú, jelenleg is szakközépiskolás vádlottról van szó, figyelembe vette az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét, amelyet a magyar jogrend is átvett és amely kimondja, hogy ilyen korú elkövetők esetén csak a legvégső esetben indokolt kényszerintézkedés, illetve végrehajtandó szabadságvesztés elrendelése."

  Kontrasztként pedig egy tavaszi ítélet, melynél magyar fiatalok álltak a vádlottként a bíróság előtt:

  2008. január 22. Szigetváron bántalmazott két cigány nőt öt barcsi fiatal, melynek következtében az egyik cigány nő, könnyebb nyolc napon belül gyógyuló, ellátást nem igénylő sérüléseket szenvedett. A Baranya Megyei Bíróság 2009 áprilisában etnikai csoport tagja elleni erőszak elkövetésében találta bűnösnek és jogerősen felfüggesztett illetve letöltendő szabadságvesztésre ítélte a 19- 24 év közti fiatalokat. M. Gyula 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt, J. Máté 1 év 6 hónap, 4 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, S. Zsolt 1 év 6 hónap, M. Rolandot 2 év 2 hónap, K. Balázs pedig 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott.

  (MTI, MNO nyomán Szent Korona Rádió)”
 • 2. KolompárRómeó 2009. december 18. 08:07
  „Tésók?

  Kultúra ez, nem gyilkosság. Nem lehet ezt megérteni?”
 • 1. kekeczke 2009. december 18. 07:52
  „ki fürdött a vérben ? ? ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsüllyedt egy hajó Libanon partjainál

Elsüllyedt egy teherhajó a viharos időben csütörtök este Libanon partjainál, a legénység eltűnt… Tovább olvasom