Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Veszélyben a sör - az utolsó korsókat isszuk?

Tudósok szerint az átlaghőmérséklet emelkedésével veszélybe került a cseh sör egyik legfontosabb alapanyagának, a komlónak a minősége.
Az aktuálně.cz hírportál által idézett kutatás egészen 1891-től kezdődően vizsgálta az átlaghőmérséklet hatását a komló mennyiségére és minőségére vonatkozólag, különös tekintettel az utóbbi 50 évre. A Zatec térségben termesztett komló a cseh sörök egyik legfontosabb alapanyaga, így a komló minőségének változása a sör minőségének változásával is együttjár.

A tudósok azt találták, hogy az átlaghőmérséklet emelkedésével a növény vegetációs időszaka korábban kezdődik, és korábban is fejeződik be. Ez azt jelenti, hogy kisebb mennyiségű lesz a termés, és az oly fontos alfa-sav (ez felel a sör keserű ízéért) sem tud olyan mértékben megjelenni a komlóban, mint az kívánatos lenne - írja a kitekinto.hu.

Olvasóink írták

  • 4. TUTI 2009. november 01. 19:17
    „most kell venni a cseh sör, mert nagyon csehül áll!
    Aki tud rohanjon, en maradok a bornál! :D:D:D”
  • 3. Yossarian 2009. november 01. 19:13
    „na most akkor üzenem az összes városi, üvegházhatást keltő gázokat eregető terepjáróban pöffeszkedő .... baromarcúnak, hogy k...a rossz világ jön rájuk, ha nem lesz cseh sör. mert azt én igen-igen szeretem.”
  • 2. Tommyst 2009. november 01. 19:11
    „Ezeket a címeket utálom... Már több, egyúttal kevesebb, mint figyelemfelkeltő... :(”
  • 1. kekeczke 2009. november 01. 18:35
    „ez reklám volt ugye ? ? ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy év alatt kétmillió turista érkezett Kubába

Az idén, az egész évre vetítve, mintegy kétmillió turista látogat Kubába. A kubai idegenforgalmi… Tovább olvasom