Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Veszélyes méreteket öltött a vasúti sínek lopása

Ukrajna - Ugrásszerűen megnőtt a vasúti berendezések, főként a sínek lopása az idei első negyedévben az ukrán vasút nyugat-ukrajnai vonalain.
A lembergi (lvivi) vasút-igazgatóság sajtószóvivői irodájának közlése szerint 2010 első három hónapja során a nyugat-ukrajnai régióban 61 fémlopással kapcsolatos esetet regisztráltak, míg a tavalyi év azonos időszakában csak 35-öt. A vasúti berendezéseket károsító fémtolvajok az ungvári, lembergi és rivnei vonalfőnökségek területén a legaktívabbak – adták hírül kedden nyugat-ukrajnai internetes hírportálok.

A beszámoló szerint a kárpátaljai, vagyis az ungvári vonalfőnökség felügyelete alá tartozó vonalakon a január-márciusi időszakban 26 esetben követtek el fémlopást, ebből 12 Ungvár környékén történt. A lembergi vonalfőnökség területén 12, a rivnein 10 lopást regisztráltak.

Vasúti szakemberek szerint a fémtolvajok, akik a felszedett síneket, kábeleket eladják, nem törődnek azzal, hogy cselekedetükkel utasok százainak az életét sodorják veszélybe. Úgy vélik, a tolvajok cinkosainak kell tekinteni a lopott fémtárgyakat átvevő vállalkozókat. A vasút vezetése ezért azt kéri a rendőrségtől, hogy szigorítsa meg a fémhulladék-átvevőhelyek ellenőrzését.

A vasúti berendezéseket leggyakrabban települések közelében lopkodják, amiből a hatóságok arra következtetnek, hogy az elkövetők főként munkanélküliek lehetnek.

Olvasóink írták

  • 2. KolompárRómeó 2010. április 13. 22:15
    „Veres elftársnak ott is vannak cégei.”
  • 1. dodó 2010. április 13. 20:43
    „A cigány Ukrajnában is cigány.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demjanjuk áldozatnak tartja magát

Németország - Hitler áldozatának vallotta magát, és cáfolta az ellene felhozott vádakat a háborús… Tovább olvasom