Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Visszautasította az MKP bírálatát a környezetvédelmi miniszter

Nagy József szlovákiai környezetvédelmi miniszter visszautasította és rágalomnak minősítette a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) állítását, miszerint a környezetvédelmi alapnál párthovatartozás szerint osztogatnák a támogatásokat.
Őry Péter, az MKP alelnöke szerdán Pozsonyban sajtótájékoztatón azt állította: hátrányosan megkülönböztették a környezetvédelmi alap pályázati pénzeinek szétosztásakor az MKP polgármesterei által vezetett falvakat, s előnyben részesítették a Híd magyar-szlovák párt polgármesterei által vezetett településeket.

Az MKP bírálatát Nagy - aki a Híd pártot képviseli a kormányban és jelenleg Kazahsztánban tartózkodik egy nemzetközi konferencián - nyilatkozatban utasította vissza. Azt állította, hogy az MKP szándékosan és szervezetten adatott be polgármestereivel gyengébb színvonalú pályázatokat, hogy azután tiltakozhasson, s új választókat szerezhessen.

"A polgármesterek állítólag utasításba kapták, hogy minél több pályázatot nyújtsanak be. A szigorú MKP-s pártfegyelem közismert, és az eredményt látva ezt hajlamos is vagyok elhinni" - áll a miniszter nyilatkozatában. Nagy azt állította: az MKP-s polgármesterek egy része a politikai pozíciók megtartása érdekében tudatosan saját településének lakói ellen cselekszik, amikor nem engedélyezi a nagybefektetők letelepedését. Ű

"Attól tartanak, hogy ezáltal megváltozna a lakosság és a választók összetétele az MKP kárára. Sok esetben ennek is köszönhető hogy olyan nagy mértékű a munkanélküliség Dél-Szlovákiában" - véli a miniszter, aki szerint ez is része az MKP Híd-elleni harcának. Felvetette, hogy az MKP a dél-szlovákiai helyett miért nem országos szinten értékelte ki a pártok sikerességét a pályázatoknál. Szerinte kiderült volna, hogy a Híd sikeressége nagyjából a többi párt szintjén mozog. A miniszter ugyanakkor elismerte: pártja mindent megtett annak érdekében, hogy polgármesterei időben megkapják a "mások által is hozzáférhető, de fontos információkat".

Hozzátette: a politikai pártok egyik legfontosabb feladata éppen az, hogy képviseljék választóik érdekeit. Ha ezt az MKP nem tette meg, az ennek a pártnak a problémája - vélekedett a kormánypárti politikus. Nagy József azt állítja: a környezetvédelmi alap az egyik legátláthatóbban működő, állami támogatásokat osztogató szervezet Szlovákiában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyugati diplomaták kivonultak az iráni elnök beszéde közben az ENSZ-közgyűlésen

Kivonultak a nyugati - köztük a magyar - diplomaták csütörtökön az ENSZ-közgyűlés ülésterméből… Tovább olvasom