Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Vitalij Klicsko szigorúbb szankciókat sürget

Az Oroszország elleni szankciók kiterjesztését és megszigorítását sürgette Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapban megjelent interjúban.
Az Ütés párt egykori ökölvívó világbajnok elnöke, aki igen népszerű Németországban, az interjúban élesen bírálta a német gazdaság mindazon képviselőit, akik a szankciók lazítását szorgalmazzák.

"Számomra hihetetlen, hogy Németországban egyes gazdasági vezetőknek fontosabb a pénz, mint az emberélet" - mondta Klicsko, hozzátéve, hogy "az orosz kormány volt az, amely annektálta a Krímet, majd több ezer katonát küldött Kelet-Ukrajnába", ezt azonban "újra és újra elfelejtik, Németországban is". Az Oroszország elleni büntetőintézkedések megkérdőjelezése az áldozatok sorsa iránti érdektelenségről tanúskodik - jegyezte meg.

A válság nem csak Ukrajnát érinti, és a Nyugat későn ismerte fel, hogy nem egy Ukrajna és Oroszország közötti helyi konfliktusról, hanem a nemzetközi viszonyokat meghatározó ügyről van szó - fejtette ki a kijevi polgármester, aki szerint "Putyin egy nagyorosz birodalmat akar felépíteni, kerül amibe kerül".

Ez a törekvés az orosz társadalmat is veszélyezteti, mert a Szovjetunió világa felé mutat. Első lépésként csupán "tanácsolják az embereknek, hogy ne utazzanak Nyugatra és ne vásároljanak nyugati termékeket, de egyszer majd meg is tiltják" - mondta Klicsko, aki arról is beszélt, hogy Putyin megtiltotta az orosz katonáknak, hogy iPhone okostelefont használjanak, és korlátozni akarják a Facebookot is.

"Éppen ez az, amit a Szovjetunióban már átéltünk, és nem akarunk visszatérni a múltba" - mondta Vitalij Klicsko.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iohannis jó viszonyra törekszik Orbánnal

Romániának a többség támogatásának megszerzésére képes, a pártok közötti választóvonalakon átívelő politikára van szüksége - mondta az államelnök. Tovább olvasom