Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

XVI. Benedek pápa megnyitotta a böjti időszakot

Az idén február 22-re eső hamvazószerda a húsvét előtti hathetes időszak kezdete, s egyben a farsang és a húsvét közötti választónap.
Hamvazószerda alkalmából ünnepi istentiszteleten vett részt XVI. Benedek pápa a római Aventinus dombon lévő Santa Sabina-bazilikában, ezzel megnyitva a húsvét előtti böjti időszakot.

A katolikus egyházfő még ezt megelőzően, vatikáni audienciáján többek között arról beszélt, hogy a katolikus egyház felett az "egoizmus, a meg nem értés és az árulás felhői" gyülekeznek. Az "árulással" kapcsolatos üzenetet egyes megfigyelők úgy értelmezték, hogy szavaival XVI. Benedek többek között azokra az egyházon belül személyekre utalhatott, akik szexuális visszaéléseket követtek el, vagy bizalmas vatikáni dokumentumokat szivárogtattak ki a sajtónak.

Az idén február 22-re eső hamvazószerda a húsvét előtti hathetes időszak kezdete, s egyben a farsang és a húsvét közötti választónap. Ezen a napon veszi kezdetét a negyvennapos vezeklő és böjti időszak, amely Jézus böjtöléséről és kínszenvedésének időszakáról emlékezik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadon távozhat a volt IMF-vezér

Srauss-Kahnt több mint 24 órán át hallgatták ki egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás… Tovább olvasom