Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

XVI. Benedek pápa ünnepi szentmiséje a Szent Péter téren

Róma – Vasárnap délelőtt tavaszi napsütésben mutatta be XVI. Benedek a pápai pünkösdi szentmisét Rómában a Szent Péter téren, amely már kora reggel megtelt a világ minden részéről érkezett zarándokok seregével.
Jelen voltak a szentmisén az egyházi mozgalmak és új közösségek elmúlt napokban zajló találkozójának résztvevői is, köztük számos magyar hívő is.

A pápa különös ünnepélyességet adott a pünkösdi szentmisének a Szent Péter teret megtöltő több mint 100 ezer hívő előtt, amikor a bazilikából a Bronz-kapun keresztül vonult ki a bíborosokkal együtt körmenetben a téren felállított oltár elé. Első alkalommal került sor ilyenre a pápai szertartások történetében. A Szentatya piros, lángnyelvekkel hímzett liturgikus öltözete is visszatükrözte az ünnep hangulatát.

XVI. Benedek pünkösdi szentmiséje. Fotó: MTI/EPA/Alessandro di Meo (galéria)

A szertartás során XVI. Benedek pápával számos bíboros koncelebrált, köztük Camillo Ruini, a Pápa római helynöke és Angelo Sodano államtitkár. A hívek könyörgései között portugálul XVI. Benedek pápáért, kínaiul az Egyház pásztoraiért és misszionáriusaiért, arabul az igazságra éhezőkért, németül a béke megteremtéséért, franciául a keresztények egységéért, oroszul a házasságban és a cölibátusban élőkért imádkoztak.

XVI. Benedek pünkösdi szentmiséje. Fotó: MTI/EPA/Alessandro di Meo (galéria)

A szentmise a 103. zsoltár, a teremtés himnusza hangjaival ért véget, majd a Pápa apostoli áldását adta hívek seregére.

Forrás: Vatikáni Rádió

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökre halasztották az országos sztrájkot a szakszervezetek

Csehország - Az eredetileg tervezett hétfő helyett csütörtökön tartják meg az országos közlekedési… Tovább olvasom