Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Zárt ajtók mögött tanácskoznak a védelmi miniszterek

Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár megnyitó beszédét követően zárt ajtók mögött kezdetét vette kedd délután a NATO védelmi minisztereinek tanácskozása.
A főtitkár bevezetőjében arról beszélt, hogy ez a tanácskozás fontos lépcső a jövőre esedékes, Nagy-Britanniában megrendezendő NATO-csúcstalálkozó előkészítésében, valamint alkalmat ad a 2014 utáni afganisztáni feladatok áttekintésére is.

A főtitkár arra is kitért, hogy ebben, a képességek fenntartásában, az úgynevezett kapcsolt erők koncepciója is nagy szerepet játszhat. Ez azt szolgálná, hogy a tagállamok az afganisztáni több mint egy évtizedes közös munka után is képesek legyenek magas szinten fenntartani együttműködési képességüket.

Ezt követően francia nyelvre váltva Rasmussen a költséghatékonyság növeléséről beszélt.

"Az év végén életbe lépő új parancsnoki struktúra új fejezetet nyit majd a szervezet történetében" - húzta alá a dán politikus, aki szerint a NATO állománya jövőre harmadával csökken, s kisebb lesz a szervezet nemzetközi jelenléte is, ami megtakarításhoz vezet.

Ezáltal jelentős csökkenés következik be a katonai kiadásokban, de az észak-atlanti szövetség csapatai egyúttal rugalmasabban, könnyebben bevethetőek lesznek - magyarázta a NATO-főtitkár, aki arról is beszámolt, hogy a szervezet brüsszeli központjában is folyamatban vannak költség- és létszámcsökkentő intézkedések annak érdekében, hogy a NATO hatékonyabbá tudja tenni működését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyolországban elengednek egy ETA-terroristát

Egy spanyol bíróság eleget tett az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) előző napi döntésének, és a… Tovább olvasom