Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Zsoltáros könyve mentette meg a meglőtt papot

Elmondása szerint "újjászületett" egy evangélikus lelkész Argentínában, amikor túlélte, hogy közvetlen közelről rálőttek. Életét a kezében tartott zsoltáros könyve védte meg.
A lelkipásztor a mellkasa előtt tartotta a zsoltáros könyvet, amely eltérítette a golyó röppályáját. Így a lelkész megúszta egy karcolással az esetet.

Az evangélikus lelkész, a 38 éves Mauricio Zanes Condori éppen megpróbált szót érteni két férfival, akik kirabolták a templomát. Az egyik férfi ekkor hirtelen rászegezte pisztolyát a lelkipásztorra, és rálőtt, két méteres távolságból. A rablók ezután elmenekültek, a történteket végignéző templomi hívők pedig mentőt hívtak a lelkipásztorhoz. A kiérkező orvos szerint a golyó csak felsértette a lelkész mellkasát, mert az előtte tartott könyv lelassította a golyót, és eltérítette a lövedék röppályáját.

Az eset az argentin hatóságok szerint az ország nyugati részén fekvő Mendoza tartományban történt - a fővárostól, Buenos Airestől ezer kilométerre nyugatra található Rodeo del Medio nevű városban. A hivatalos egyházi közlemény szerint a Biblia állította meg a pisztolygolyót, de az AFP szerint az evangélikus lelkész később tisztázta, hogy a zsoltáros könyve mentette meg az életét.

Olvasóink írták

 • 7. N.P. 2009. május 30. 05:41
  „Celtis

  "az egyedi eseményekből kirajzolódik egy mintázat" - a véletlenül megölt emberekből, az ok és értelem nélkül elpusztított életekből pedig egy másfajta mintázat rajzolódik ki. Csak ez egy kicsit sűrűbb mintázat.”
 • 6. flexsnake 2009. május 29. 21:43
  „Amikor látom hogy vallásos áhítatban földre rogynak nehéz takarnom hogy majd meg szakadok a röhögéstől.
  Láttál már fizikust térdre rogyni és imádkozni a mindenható tömegvonzáshoz? :D
  A tárgyaknak is annyi a hatalmuk amennyit adnak nekik. Semmivel nem nehezebb egy biblia egy ugyanolyan súlyú viccgyűjteménynél. Semmivel nem tud többet sem. Csak nagyobb jelentőséget tulajdonítanak neki. Ezért változik meg amit gondolnak róla. Kevés a csillag alakú burgonya is, mégsem lesz akkora értéke mint az aranynak. Azért nem mert az emberek nem tulajdonítanak neki nagyobb jelentőséget. A víznek sem. Nincs íze, szaga sincs. Mégis egy hét alatt meghalsz a hiányától. Hiányzik, pedig nem tudod milyen az íze. Mert nincs neki.”
 • 5. flexsnake 2009. május 29. 21:36
  „3. :D Ne folytasd :D Szóval ellopta és mikor elmondtad neki, mentette a helyzetet :D

  Mekkora az esélye hogy két ember aki külsőre ugyanolyan, még az anyajegyek is egyformák, hasonló munkakörben dolgoznak és még a környezetükben az emberek neve is ugyanaz? Mekkora az esélye? Gyakorlatilag semmi mégis létezik. Lehetne sorolni a hasonló eseteket, erről írtam is egy könyvet de ennek semmi köze istenhez, valláshoz. Ez szimplán az a rendszer amiben él az ember. Minden ember kapcsolatban van a másikkal akárhol él. Még ha nem tud a másikról akkor is függ tőle. Ha Dél-Amerika őserdejében valahol egy kisgyerek köhög a világ túlsó végén akkor esik le a fáról egy alma. Látszólag nincs összefüggés de csak látszólag ,) A világ jelentős részét nem látjuk, csak azért mert elhisszük hogy csak az létezik amit látunk. Amikor látod azt a részét is amelyet addig nem, rádöbbensz hogy az emberek teljesen természetes dolgokat magyaráznak csodaként vagy vallásként. Pedig ha tudnák hogy soha nincsenek egyedül, még akkor sem mikor nem látnak senkit, akkor megrémülnének. Attól is összerezzennek ha csapódnak az ajtók, a tárgyak repkednek, mert nem tudják magukban ezt hová tenni. Pedig a világba belefér. Ennek a világnak negyedét sem ismerik.Gyászolnak és siratják az elmúlt időt pedig ott áll mögöttük akiről nem akarnak tudomást venni. Csak azért mert a szemük nem engedi hogy lássanak, de ha látnának sem értenék miért.
  Magyarázatot keresnek a világ keletkezésére mert képtelenek felfogni hogy mit jelent az örökké létező. Túlságosan véglegesnek gondolják a dolgokat, megváltoztathatatlanak. Pedig egy papirlap is képes megállítani egy golyót, a leggyengébb selyempapír is. ÉS ebben semmi csoda nincs.”
 • 4. kampec 2009. május 29. 21:19
  „a mintázat az, hogy vigyázz jobban a cuccaidra.”
 • 3. Celtis 2009. május 29. 19:28
  „Pontosan, ahogy mondod.

  Én az elmúlt két évben kétszer vesztettem el értékes tárgyamat. Egyszer egy konferencián a telefonomat. Mivel hívást vártam egy ismerősömtől akit még egy egyetemi bibliakörről ismertem, felkerestem személyesen és mondtam neki, hogy nem fog tudni hívni mert a telefonom elvesztettem ezen és ezen a helyen. Kiderült, hogy ő másnap pont ott takarít. Megtalálta és visszahozta a telefonom.

  Legutóbb egy hónapja biciklizés közben elejtettem a pénztárcámat a Bertalan híd alatt, észre sem vettem.
  Egy Sacra Coeur szerzetes nővér, aki nem is szokott arra járni, sürgős otthoni teendői miatt elvált az északi városrész hajléktalanjait látogató csoporttól és gyalog ment éppen arra haza. Mivel személyesen ismerjük egymást, a tárcám elvesztése után negyed óra múlva csörgött a telefonom, és egy közös ismerősünkön keresztül üzent, hogy megtalálta a tárcám és másnap eljuttatja hozzám.

  Egy-egy ilyen egyedi esemény talán csak véletlen. Az életére visszatekintő hívő ember számára viszont ezekből az egyedi eseményekből kirajzolódik egy mintázat. Mintha üzennének.

  Persze, az is nagy szenzáció, ha egy palacsintaárus életét menti meg a sütője, de ez számunkra mégis többet mond. Ennyi.”
 • 2. flexsnake 2009. május 29. 18:48
  „Ebben mi a hír? Ha egy palacsintasütővel téríti el egy palacsintaárus az nem hír? :D”
 • 1. Celtis 2009. május 29. 13:06
  „Mindenesetre a statisztikailag várhatónál sokkal gyakrabban történnek ilyen "csodás megmenekülések", és gyakran tényleg valamilyen nagyon direkt szimbolikus utalással kiegészítve. A hívő ember, aki érzékeny ezekre az utalásokra, ezért érzi, hogy tényleg a Gondviselés működésének volt tanúja és ez a Gondviselés ezt szándékosan a tudtára is akarta adni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt halott a hondurasi földrengésben

Honduras - Öten meghaltak és legkevesebb 13-an megsérültek a csütörtöki, erős földrengésben… Tovább olvasom