Makó és környéke

2012.12.17. 17:46

Tortakavalkád Makón

Makó - Hófehérke és Minnie egér, azaz a makói Gyöngy cukrászda két munkatársa, Dani Hajnalka és Vajda Mária kalauzolja el az érdeklődőket ezekben a napokban a makói Hagymaház előcsarnokában abba a mesevilágba, amely fantasztikus kézügyességről árulkodó torták révén tárul fel a látogatók előtt.

Szabó Imre

16 tortáról van szó, amelyek között emeletesek is vannak. Látható közöttük angyalhaj és Harry Potter kastélya, megelevenedik törpéivel együtt Hófehérke éppúgy, mint a Táncoló talpak pingvinjei vagy a Shrek szereplői. Van egy sorozat is, amely az Öreg néne őzikéje című mesét mondja el – képekben. A tortákat egyébként nem azok készítették, akik bemutatják őket, hanem [namelink name="Polonyi Tiborné "]és [namelink name="Schuszterné Kiss Andrea"].

Tortakavalkád Makón - GALÉRIA


A cukrászda vezetője, Na[namelink name="gy Lászlóné "]lapunknak elmondta: az ötletet a földeáki kézműves játszóház adta, ahol a gyerekek mézeskalács-figurákat és hasonló édességeket készítettek – eredetileg itt volt látható a nem mindennapi kollekció. A tortákat egyébként ugyanúgy tojásból, lisztből, cukorból és margarinból készítették, mint a cukrászdában kapható egyszerűbbeket.

Az emeletesek között volt olyan, amelyen 6 órát kellett dolgozni. Megtudtuk: a cukrászdában is népszerűek a különleges torták, igaz, anyagiak híján kevésbé díszeseket szokás rendelni. Egy-egy itt bemutatott darab értéke megközelíti a 10 ezer forintot – azért ilyen drágák, mert kézzel készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!