Makó és környéke

2013.04.22. 09:47

Félszáz önkéntes dolgozik Makón

Makó - Gyermekfelügyeletet végeznek, takarítanak, civil rendezvények lebonyolítását segítik a Makói Önkéntes Pont munkatársai. A Marosmenti Cigányok Integrációját Segítők Szövetségének támopos pályázatának segítségével indult nagyszabású, civil önkéntes program Makón. <br>

Major Zsuzsanna

A makói kórházba, az Egyesített Népjóléti Intézmény helyi csoportjához, a Pápay Endre iskolába és helyi civil szervezetekhez koordinálnak önkénteseket a Makói Önkéntes Pontból. Egy év alatt - januártól decemberig- száz önkéntest mozgatnának meg az oktatási, a szociális, az egészségügyi és a civil szférában kapnának helyet. A programot - amelyben megyei és országos önkéntes szervezetekkel is összedolgoznak- a Marosmenti Cigányok Integrációját Segítők Szövetsége dolgozta ki és valósítja meg.

Félszáz önkéntes dolgozik Makón.

Félszáz önkéntes dolgozik Makón.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 Az önkéntes munka segítséget nyújt a szakmai gyakorlatot keresőknek vagy a foglalkozást helyettesítő támogatás megszerzéséhez. Néhányan már dolgoznak is önkéntesként Makón. Segítettek a helyi női kézilabdások meccsének lebonyolításában és a Makói Majorette Egyesületnél. Dolgoznak takarító és portásként a Pápay Endre iskolában és szervezik a májusi Önkéntes Napot. A projekt menedzsere Baloghné Vass Katalin, aki egyben a helyi civil szervezetek szövetségének elnöke. Szakmai tapasztalata mellett széleskörű rálátása van arra, hol, milyen segítő kezekre van szükség.

Az Önkéntes Pont fő célcsoportja a felnőtt korosztály, de ha valaki diákként jelentkezik hozzájuk, őt is fogadják. A közösségi munka 2014-től az érettségire bocsájtás feltétele lesz. A középiskolásoknak 50-60 önkéntes órát kell majd leigazolniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!