Makó és környéke

2013.05.16. 18:09

Még mindig nincs vezetékes víz Igáson

Makó – Másfél hónapja vezetékes víz nélkül vannak az igásiak. 12 család felének van fúrt kútja a kertben. Egymást segítik, hogy meg tudják oldani a problémát. A makói önkormányzat egyezkedik.

Major Zsuzsanna

Május elsején írtunk róla, hogy bajban vannak az igásiak, mert a sertéstelep, amelyen keresztül a vezetékes vizet kapták csődbe ment, az áramszolgáltató pedig tartozás miatt lekapcsolta az áramot. Igás közigazgatásilag Makóhoz tartozik, az önkormányzat keresi a megoldást.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Úgy tudjuk már tárgyaltak is a telep francia tulajdonosával. Arról egyezkednek, hogy leválasztják a szivattyút működtető kis házat az elektromos hálózatról és külön oldják meg az áramellátást.

"Nincs vizünk, másfél hónapja nincs"- ecsetelte a helyzetet egy nevét nem vállaló hölgy ma délután igási háza előtt. Elmondta, egymást segítik a szomszédokkal, akinek van fúrt kútja ahhoz átmehet a másik. "Semmit nem tudunk. Magunkra hagytak minket"- tette hozzá.

Csavar a történetben, hogy ha megoldódna a szivattyú áramellátása, akkor sem kapnának tiszta vizet az Igásiak, mert a vizet szűrő berendezés már régóta rossz.

A katonaság egyébként tiszta, zacskós vizet szállít hetente az Igásiaknak, napi két liter jár fejenként, ezt egyben rakják le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!