Makó és környéke

2013.05.23. 23:13

Újra lesz víz Igáson

Igás - A szükséges hatósági engedélyek beszerzését követően újra indul a használati vízszolgáltatás a közigazgatásilag Makóhoz tartozó igási külterületen – jelentette be sajtótájékoztatóján Buzás Péter makói polgármester.

Szabó Imre

Mint a hónap elején megírtuk, a sertéstelep, amelyen keresztül a vezetékes vizet kapták az itteni egykori szolgálati lakásokban élők, csődbe ment, az áramszolgáltató pedig tartozás miatt lekapcsolta az áramot. A probléma 12 családot érint. A város első embere most elmondta, az önkormányzat tárgyalásai eredményre vezettek. Sikerült felvenni a kapcsolatot a csődbe ment francia céggel, illetve a DÉMÁSZ-szal, és megszületett egy megállapodás, amely szerint a fúrt kút szivattyúja egy külön csatlakozáson keresztül újra kap majd áramot, így újraindulhat a szolgáltatás.

A polgármester hangsúlyozta: ez a kút korábban sem adott hivatalosan ivóvíznek minősülő vizet, s ezután sem fog – ennek a problémának a megoldása óriási beruházást igényelne. Megtudtuk: a szakhatósági engedélyek beszerzése minimum 3-4 hónapig fog tartani. Az igásiak persze addig sem maradnak ivóvíz nélkül, mert azt a hadsereg az itt élőknek is biztosítja heti egy alkalommal, fejenként napi két liter az adag.

Hogy mennyibe kerül a vezetékes víz, arról később tárgyalnak a helyiekkel. Ami biztos: a város a kutat nem veszi meg, üzemeltetője a helyi vízmű lesz, a díjbeszedést pedig, amelynek a szivattyú működési költségét kell fedeznie, az érintettek közreműködésével fogják megszervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!