Makó és környéke

2013.06.06. 21:44

Sikeres a Best of Makó

Makó - Hasznos, valóban vendégcsalogató elismerésnek tartják a Best of Makó díjat azok a vállalkozások, amelyek idén elnyerték a védjegy viselésének jogát.

Szabó Imre

A város egy hónappal ezelőtt adta át első alkalommal a vendéglátásban jeleskedő vállalkozásoknak a Best of Makó védjegyet. Az egyik kitüntetett, a 10 férőhelyes Borka Apartman fiatal társtulajdonosa, [namelink name="Borka Péter"] annyira büszke a sikerre, hogy elhatározta: az oklevél másolatát minden szobában kiteszi. Vendégei többsége külföldi, ezért különösen jónak tartja az angol elnevezést. Tapasztalatai szerint a vendégek még nem ismerik a díjat, de egy ilyen embléma jól mutat a vállalkozás honlapján, reklámanyagain. A díj rangját az fogja megadni, kik nyerik el. Jövőre is pályáznak, és a siker érdekében fejlesztenek is.

Borka Péter az apartmanja minden szobájába kiteszi az oklevél másolatát. A szerző felvétele

Borka Péter az apartmanja minden szobájába kiteszi az oklevél másolatát.
A szerző felvétele

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Most, első alkalommal 10-en kaptak elismerést: szálláshelyek, vendéglők, cukrászdák és szépségipari szolgáltatók. Utóbbiak közé tartozik a Zita Szépségszalon is, amelynek ajtaján ott a kirakatüvegre ragasztható, 12 centi átmérőjű, kör alakú Best of Makó-matrica. A névadó tulajdonos, Kovácsné [namelink name="Király Zita"] elsősorban színvonalbeli garanciának tekinti a védjegyet. Nála eddig nem jelentkezett olyan vendég, aki kifejezetten a díj miatt jött volna, de az előjegyzésre tekintettel ez még nem is csoda – törzsvendégei közül viszont sokan gratuláltak neki.

Egy különdíj is gazdára talált. [namelink name="Papp Róbert"], a Papp cukrászda tulajdonosa azt mondja, az ilyen elismerés egy régi családi vállalkozásnak is jól jön – a szülei 1981-ben alapították. A több évtizedes hírnév ellenére is volt olyan vevőjük, aki a díj miatt lett kíváncsi rájuk. Azért jó ötlet ez az önkormányzattól, mert versenyre sarkallja a makói vállalkozásokat. Azért különdíjat kaptak, mert ugyan nem tudtak az utóbbi időben olyan komoly beruházással előállni, mint a többi kitüntetett, de vendégeik nagyon elégedettek finomságaikkal. Papp Róbert arról is ismert, hogy a Makoládé nevű makói édesség az ő cukrászati alkotása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!