Makó és környéke

2013.08.14. 21:22

Elnökváltás a polgárőröknél

Kiszombor - Viharos körülmények között választottak új elnököt a napokban a kiszombori polgárőrök. A leváltott vezető, Bakos Tamás elismerte, hogy eddig kevés volt az ideje a vezetői teendőkre – úgy véli azonban, irigységből fordultak ellene.

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Új elnököt választott a napokban a március óta működő Kiszombori Polgárőr Egyesület közgyűlése, ám a választás körülményei nem mindennapiak voltak. Mint a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége honlapján olvasható, a 14 tagú egyesület összejövetelére 8 tag jött el, de miután az elnök, [namelink name="Bakos Tamás"] heves szócsatába bonyolódott több taggal és a megyei szövetség szakmai alelnökével, hamarosan távozott is. Ezt követően a résztvevők új, rendkívüli napirendi pontként egyhangúlag megszavazták az elnök és az alelnök visszahívását.

[namelink name="Vas Tibor"], a megyei szövetség szakmai alelnöke azt mondta, hogy véleménye szerint a kiszombori egyesület elnöke nincs felkészülve a vezetői feladatok ellátására. Tagdíjat nem szedett, az új igazolványok kapcsán sem intézkedett, de a kötelező polgárőri tanfolyamot és vizsgát sem szervezte meg időben. Ráadásul az elnökhelyettesi pozíciót az elnök vér szerinti lánya töltötte be, ami összeférhetetlen. Bakos Tamás, aki egyébként a helyi roma önkormányzat elnöke is, lapunk érdeklődésére elismerte, hogy munkája miatt valóban nem tudott eddig elegendő időt fordítani a polgárőrelnöki teendőkre, és azt is, hogy a lánya volt az alelnök. Hozzátette azonban, hogy ezt a feladatot önkéntes alapon, díjazás nélkül vállalta, és most, hogy lassanként vége a mezőgazdasági idénynek, már lett volna lehetősége pótolni azt, amit korábban elmulasztott. Úgy vélte, irigységből fordultak ellene.

A közgyűlés a leváltásokat követően egyhangú szavazással Kis Róbertet választotta elnökké, helyettesévé pedig Borcsa Zoltánt. A leváltott elnök és lánya tag maradt, ennek megszüntetését ugyanis nem kezdeményezték. Információink szerint az elnökváltás után több új tag kérte felvételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!