Makó és környéke

2013.09.04. 21:16

Újra van víz Igáson

Makó-Igás - Egyelőre csak szakaszos próbaüzem formájában, de a szakhatósági engedélyek megérkezését követően visszaállította a használati vízszolgáltatást a közigazgatásilag Makóhoz tartozó igási külterületen az önkormányzat.

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Májusban megírtuk: az itteni sertéstelep csődbe ment, és ezen keresztül kapták a vezetékes vizet az egykor hozzá tartozó szolgálati lakásokban élők. Az áramszolgáltató a tartozás miatt lekapcsolta az áramot, a szivattyú nem tudott működni. A probléma 12 családot érintett. Persze az itt lakók eddig sem maradtak teljesen víz nélkül: a hadsereg ide is hordta a zacskós vizet, és fúrt kutak is vannak – igaz, ivóvizet legközelebb egy földeáki közkútról lehet nyerni.

A sertéstartó cég adósságát az önkormányzat nem vállalta át. A patthelyzetet úgy sikerült feloldani, hogy az áramszolgáltató hozzájárult egy másik csatlakozás létesítéséhez, ennek köszönhetően újra jár a szivattyú motorja. Egyelőre átmossák a vezetéket, tesztelik, jól működik-e a rendszer, jegyzőkönyvezik, mi történik. A kút újbóli beüzemelése, a környék rendbe tétele, és a hatóságok által szükségesnek ítélt további munkák elvégzése közel 250 ezer forintba került. A kút új gazdája a makói vízmű, amely a közeljövőben fog megállapodni a lakókkal, milyen áron ad majd vizet – ennek minimálisan a kút üzemeltetését kell fedeznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!