Makó és környéke

2013.11.08. 22:19

Digitálisra vált a tévé

Makó - Hétfőn szerelik fel a digitális műsorsugárzást lehetővé tevő új adót a makói víztorony tetejére, és ha semmilyen technikai probléma nem lép fel, az esti műsort már ebben a formában láthatják a városi tévé nézői – tájékoztatta lapunkat Rácz Csaba, a helyi közszolgálati televízió ügyvezető igazgatója.

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Megírtuk: a tévé még a nyár végén nyert pályázaton 6,5 millió forintot az átálláshoz szükséges berendezések megvásárlására – a már említett adón kívül többek között a hozzá szükséges antennát, digitális mikrohullámú átjátszót és egyéb műszereket szereztek be.

A már korábban beígért, és lapunk által is előre jelzett hétfői átállás után megszűnik a bő két évtizede megszokott analóg sugárzás, és csak kábelen vagy set top boxszal lehet nézni a városi tévét, ugyanúgy, mint a mostanáig földi sugárzású országos kereskedelmi és közszolgálati adókat – esetleg vadonatúj, digitális vételre is alkalmas készülékkel. A kábelen érkező adás kivételével valamennyi esetben újra rá kell keresni a makói televízió frekvenciájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!