Makó és környéke

2013.12.05. 20:37

Lájkok hozták Maroslelére a lappföldi Joulupukkit

Maroslele - Csütörtök délelőtt beteljesült egy álom Maroslelén: a gyerekek találkozhattak az igazi lappföldi Mikulással, Joulupukkival. Ez volt a jutalom azért, mert az Okos Falu programban elkészült lelei kisfilm a legnépszerűbb videomegosztó oldalon több mint háromezer tetszésnyilvánítást, azaz lájkot kapott.

Szabó Imre

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az igazi Mikulást több mint háromszáz izgatott gyerek köszöntötte csütörtök délelőtt a lelei faluházban. A legboldogabb közülük a helyi általános iskolában tanuló, hatodikos Bella Viktória lehetett, aki még Joulupukki érkezése előtt egy Samsung Galaxy okostelefont is átvehetett [namelink name="Farkas Éva"] tankerület-vezetőtől. Az ajándékot azok között sorsolták ki, akik fotóikkal hozzájárultak az Okos Falu programban elkészült lelei kisfilmhez – a lappföldi Mikulás annak jutalmaként látogatott el a faluba, hogy ez a film a legnépszerűbb videomegosztó oldalon több mint 3000 lájkot, azaz tetszésnyilvánítást kapott.

Többször beszámoltunk róla: Lelén szeptember óta a mobil internetes technológiával és annak tudatos használatával ismerkedtek az általános iskolások. A Vodafone 30 korszerű táblagépet adományozott erre a célra, kiadónk pedig heti képzést biztosított a faluban, hogy a gyerekek ne csak játékra, zenehallgatásra és a közösségi oldalakon való jelenlétre használják a világhálót.

Okosfaluban járt a Mikulás. Fotók: Schmidt Andrea

 Földeáki helytartót is kinevezett

A lappföldi Mikulás útban Lelére találkozott földeáki kollégájával, idősebb Szecskó Lajossal – a faluban évtizedek óta ő vállalja magára a Mikulás szerepét, s osztja az ajándékot kicsiknek, nagyoknak. Szolgálataiért Joulupukki helytartójává nevezte ki, ő pedig az ezt tanúsító díszes oklevelet egy magyaros ételekből-italokból álló, apró szánkón elhelyezett ajándékcsomaggal köszönte meg.

A program sikerrel zárult – jelentette az ünnepségen egybehangzóan Martonosi György polgármester, a Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója, Suba János és lapunk főszerkesztője, R. Tóth Gábor. A táblagépek sokoldalú használata mostantól állandó része lesz a lelei informatikaóráknak.

Joulupukki egyébként nemcsak adott, de kapott is ajándékot a gyerekektől: vidám műsort, amelyről ő maga is elismerően nyilatkozott lassanként bővülő magyar szókincsével. A Mikulás végül igazi lappföldi türelemmel várta ki, amíg ajándékért sorba álltak a gyerekek, és az utolsó közös fotó is elkészült, sőt a postás hölgytől a polgárőrig, a polgármestertől a szerkesztőig mindenki megörökíthette magát vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!