Makó és környéke

2014.03.18. 19:29

Jelnyelven köszöntötték Weisz Fannit Makón

Makó - Könnyekig meghatódott tegnap a siket szépségkirálynő, Weisz Fanni, amikor a Makói Általános Iskola diákjai egy jelnyelven előadott tavaszköszöntő verssel fogadták.

Szabó Imre

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Ő volt a vendége az esélyegyenlőségi napnak, amely során a gyerekek többek között kipróbálhatták, milyen érzés kerekes székben vagy bekötött szemmel közlekedni, muzsikáltak színkottából, festettek szájjal és lábbal. Mindennek megkoronázása volt a fotómodell szívhez szóló előadása a siketségről, a jelnyelvről több száz lelkes diák előtt. Mosolyogva mesélte, hogy a siketségnek nem csak árnyoldalai vannak: este nyugodtan tud aludni akkor is, ha a szomszédban lármáznak, ha pedig veszekedni akar vele valaki, egyszerűen lekapcsolja a villanyt.

Fanni – jeltolmácsként közreműködő édesanyja, [namelink name="Léránt Ágnes"] segítségével – lapunknak azt mondta, országjárása során örömmel látja, hogy a fiatalok nyitottan, érdeklődve fogadják. Életét most nagyrészt jószolgálati tevékenység tölti ki: a Hallatlan Alapítvány munkáját segíti főállású angyalként, és többek között arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy a halló szülők ne éljék meg tragédiaként, ha siket babájuk születik – a siket kicsik 92 százaléka ilyen családba érkezik. Közben természetesen tanul és építi modellkarrierjét – mostanában többek között egy ugyancsak siket divattervező, [namelink name="Szabó Gyergely"] kollekcióját, a Silence-t, azaz a Csendet népszerűsíti.

Weisz Fanni a gyerekek gyűrűjében. Fotó: Szabó Imre

Weisz Fanni a gyerekek gyűrűjében. Fotó: Szabó Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!