Makó és környéke

2014.04.04. 23:47

Magyarcsanádon a temető sem szent

Magyarcsanád - Popa György és három társa önként vállalta, hogy kivágják a magyarcsanádi temető pusztulóban lévő fáit, s a helyükre tujákat ültetnek. Most megdöbbentek: a növények közül 4-et valaki ellopott.

Szabó Imre

– Nem a tuják miatt aggódok, hanem azért, hogy milyen ember lehet az, aki a temetőt sem tiszteli – mondta [namelink name="Popa György"] vállalkozó, önkormányzati képviselő.

A 2 hete 40 frissen ültetett tujából 4-et elloptak a napokban. Az összesen 140 ezer forintból vásárolt növények költségét felerészt ő állta, a többit 3 másik magyarcsanádi – [namelink name="Bakai István"], [namelink name="Gnecht Sándor"] és [namelink name="Sztáncs Aurél"]. Ők vállalták, hogy a sírkert pusztulóban lévő nyárfáit kivágják, s a helyükre tujasort ültetnek.

Mindannyian megdöbbentek, amikor a növények helyén a gödröket meglátták. Feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, a nyomozás folyik.

Popa György egyébként nem most jótékonykodott először. Azt meg is írtuk, amikor 3 éve összesen 157 csemetét vásárolt meg egy vállalkozótól, hogy mindegyik helyi óvodásnak és iskolásnak adjon egyet-egyet.

Popa György megdöbbent, amikor felfedezte, hogy a tuják egyikét kiásták és ellopták. Fotó: Szabó Imre

Popa György megdöbbent, amikor felfedezte, hogy a tuják egyikét kiásták és ellopták. Fotó: Szabó Imre
Az ötlet onnan jött, hogy gyakran látta, hogy a háza előtt álló fákról gyümölcsöt szakítanak a gyerekek. Ezért nem haragudott, úgy gondolta viszont, mindenki örülne a saját fának. A nagy tételben való vásárlásra, no meg a nemes célra való tekintettel kedvezményes áron kapta meg a kis fákat – összesen 100 ezer forintot fizetett értük.

Most örömmel újságolta: épp a napokban jelezte neki az egyik szülő, hogy náluk idén már várható annyi termés, amennyiből egyszer ehet egy jót a család.

Megkérdeztük Popa Györgyöt, nem veszi-e el a kedvét a jótékonykodástól a mostani lopás. Azt mondta, hisz a pozitív példák erejében, ráadásul nem akar néhány tolvaj miatt egy egész közösséget megfosztani semmi jótól. A temetőbe még mogyorófákat is ültetett.

Most arra készül, hogy ingyenes szemvizsgálatot szervez a csanádi iskolásoknak, óvodásoknak – a karácsonyi műsor alkalmával ugyanis látta, hogy voltak, akik úgy olvassák a szöveget, hogy egészen közel hajolnak a papírhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!