Makó és környéke

2015.02.22. 21:53

Az ügyvéd kissé rideg

Szeged - Sokan kaptak a napokban ügyvédi felszólító levelet Békés és Csongrád megye azon településein, ahol a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. végzi a lakossági szemétszállítást: rendezzék hátralékukat. Lapunkat több panaszos kereste meg, a csekket ugyanis régen befizették.

Szabó Imre

– Megdöbbentett a felszólító levél, amit a napokban a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. megbízásából egy szegedi ügyvédtől kaptunk. Az udvariatlan, fenyegető hangnemű levél arra szólít fel, hogy a megjelölt napon a helyi művelődési házban személyesen, készpénzben fizessem be a hivatkozott, csekkszámmal is igazolt tartozásomat. Furcsának tűnhet, hogy előtte, ahogyan ez szokás, nem kaptam ajánlott felszólító levelet csekkel. Bár érthető, hogy ilyet nem kaptam, a csekket ugyanis régen befizettem.

Nem értem, hogy ezt a cég miért nem vette észre, és miért nem írták a levél végére, amint más szolgáltatók teszik, hogy amennyiben az ügyfél időközben rendezte tartozását, tekintse a levelet tárgytalannak. Menjek be emiatt a kultúrházba a postai igazolószelvénnyel? És aki ezt esetleg elvesztette, azzal kétszer fizettetik meg a díjat? – kérdezte hangjában erős felháborodással a kiszombori [namelink name="Fazekas András"], aki a napokban kereste fel makói szerkesztőségünket.

Fazekas András megdöbbent a rideg hangvételű levélen. A szerző felvétele

Fazekas András megdöbbent a rideg hangvételű levélen. A szerző felvétele
Hozzátette, rokoni, ismerősi körében szinte mindenki kapott hasonló, már befizetett díjat követelő felszólítást. Lapunknál mások is jelentkeztek a különös levéllel, illetve a keltezésnél hetekkel, olykor hónapokkal korábbi, befizetést igazoló postai szelvénnyel Marosleléről és Földeákról is.

A Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. Csongrád és Békés megye összesen 34 településén végzi a lakossági hulladék szállítását. A társaság ügyvezető igazgatója, [namelink name="Koltainé Farkas Gabriella"] lapunknak azt mondta, valóban ők adtak megbízást az ügyvédi irodának arra, hogy a tartozások rendezésében működjön közre, azonban a november 30-án átadott hátralékos listát időközben nem frissítették, így valóban elképzelhető, hogy olyanoknak is küldtek levelet, akik azóta befizették a csekket.

Azt határozottan cáfolta, hogy az érintettek korábban ne kaptak volna első felszólító levelet. Hozzátette: a levélben, amelynek tartalmát az iroda nem egyeztette velük, valóban nincs benne, hogy akinek nincs már tartozása, tekintse tárgytalannak, de ezeknek az ügyfeleknek természetesen nincs semmi teendőjük.

Azoknak sincs, akik esetleg elvesztették a postai igazolószelvényt, hiszen a társaság rendszerében nyomon tudják követni a befizetéseket. Azt is elmondta, hogy a kintlévőségek behajtása nagy gondot jelent szolgáltatási területükön. Összesen közel 100 milliós összegről van szó, ami egy-egy település esetében is jelentős – Maroslelén például közel 5 millióval tartoznak nekik hosszabb-rövidebb ideje. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!