Makó és környéke

2016.01.10. 19:26

Már nem fáznak: összefogtak olvasóink Elizékért

Könnyeivel küszködve köszönte meg a makói Kovács Erzsébet és lánya olvasóink adományait. Már nem fáznak, és enni is tudnak.

Szabó Imre

– Nagyon hálásak vagyunk, nem gondoltuk, hogy ennyi jó ember van! – ennyit bírt mondani a sírástól a makói Kovács Erzsébet, amikor a hétvégén Paizs utcai otthonában felkerestük. Róla és tinédzser lányáról, Kiss Elizről pénteken írtunk. Beszámoltunk róla, hogy nincs tüzelőjük, fagyoskodnak, kamrájuk kong az ürességtől, mindketten súlyos betegségekkel küzdenek és szerény körülmények között élnek (2016. január 8.: Hajszárítóval melegíti a kezét Eliz).

 

A Paizs utcai házban már lobog a tűz. Fotó: Szabó Imre

A Paizs utcai házban már lobog a tűz. Fotó: Szabó Imre

Az édesanyáért és lányáért összefogtak olvasóink. A hét végén ennek köszönhetően már duruzsolt a ház egyetlen kályhája – különböző felajánlásokból összesen több mint 15 köbméter fát kaptak, amiből reményeik szerint már ki fogják húzni a telet. Baltát is kaptak, egy ismerősük a darabolásban segít. Eliz ezt azért nem tudja megtenni, mert sorvad a jobb keze, édesanyja pedig azért, mert csavarok vannak a gerincében, a járás sem könnyű neki. És ami legalább ugyanilyen fontos: rengeteg tartós élelmiszert – többek között zöldségeket, konzerveket, tésztaféleségeket, lisztet, cukrot, rizst és étolajat – kaptak. Amikor ott jártunk, éppen reggeliztek, füstölt kolbászt kenyérrel és kompóttal. Ruhákat is kaptak olvasóinktól.


Elizék számára most a legnagyobb problémát az áramszolgáltatónál fennálló hátralékuk rendezése jelenti. Több mint 100 ezer forintos összegről van szó, de mint mondták, van rá esély, hogy ez a gond is megoldódik. – Az a legfontosabb, hogy már nem kell dideregnünk esténként, és ezt köszönjük mindenkinek, aki segített! – mondta a diáklány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!