Makó és környéke

2016.02.06. 12:27

A Juhász Gyula indította a makói báli szezont - galéria

Makó - Péntek este a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola szalagavatójával startolt az idei báli szezon Makón. A sportcsarnokban a végzősökkel és tanáraikkal több mint 300 vendég bulizott együtt.

Szabó Imre

- Október óta készültünk a szalagavatóra, táncórákon vettünk részt, és közben jól össze is kovácsolódott az osztály - avatott be az előkészületekbe az egyik végzős, [namelink name="Kis-Jakab Kitti"] a péntek esti mulatságon, bevallva azért: egy kicsit feszült is volt, mielőtt színpadra léptek. Persze nem csak ezen múlott a siker, hanem a megjelenésen is - fodrászt, műkörmöst, kozmetikust is fekerestek a nagy napon. De még az utolsó percekben is gyakorolták a tánclépéseket - vallotta meg barátnője, [namelink name="Racabeu Renáta"], aki azt is elmondta, a szalagavatót a sportcsarnoki program végeztével közös bulizással is megünneplik.

A Juhász Gyula indította a makói báli szezont. Fotó: Szabó Imre (galéria)

A több mint 300 vendég szórakoztatásáról a hagyományos keringőt és meglepetéstáncot is bemutató végzősökön kívül a pazar énekhanggal megáldott [namelink name="Börcsök Erika"], a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ütős kamaraegyüttese, [namelink name="Rudisch Boglárka"], a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskola klasszikus balett szakos növendéke és az Irisz Táncklub SE két táncosa, [namelink name="Katona Adrienn"] és [namelink name="Ágoston Lénárd"] gondoskodott. A műsor és a vacsora utáni tánchoz a Voc-Art együttes szolgáltatta a talpalávalót. A szervezés, mint hagyományosan sok-sok éve, most is is Gerzanits Nikoletta tanárnő érdeme volt.

A Juhász Gyula indította a makói báli szezont. Fotó: Szabó Imre (galéria)

[namelink name="Aszódiné Pernye Szilvia"] igazgatóhelyettestől megtudtuk, ezúttal egy rendvédelmi és egy humán szakirányú osztály, összesen 38 diák kapott szalagot. Az igazgató, [namelink name="Lévai Ferencné"], aki 38 éve oktat az iskolában, azt mondta, a közel 4 évtized alatt sokat változtak a bálozás szokásai. - Eleinte az iskola tornatermében ünnepeltünk, sokkal szűkebb körben, később pedig a kultúrházban. Ami viszont változatlan, az a jó hangulat - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!