Makó és környéke

2016.04.22. 12:52

Egymillió forintos hitellel csábít Kiszombor

Akár egymillió forintot is kaphat kamatmentes önkormányzati kölcsönként az a fiatal pár, család vagy szülő, aki Kiszomboron szeretne ingatlant vásárolni.

Szabó Imre

– Még a szüleimnél lakom, a párom úgyszintén. Jó lenne egy önálló otthon, de erről eddig inkább csak álmodozni lehetett – mondja a kiszombori kultúrházban adminisztrátorként dolgozó [namelink name="Csóti Beatrix"], aki szerint egy induló fiatal párnak nagy segítség lehet a kamatmentes önkormányzati hitel. Mint mondta, szokta nézegetni az ingatlanhirdetéseket, és tapasztalatai szerint a faluban 5-6 millió forintért már egészen jó, részben felújított parasztházakat lehet kapni. Egy ilyen otthon megvásárlása most elérhető közelségbe került a helyi fiataloknak – teszi hozzá.


A falu képviselő-testülete nemrég hozott rendeletet arról, hogy a ház értékétől függően akár egymillióval is segíti a vásárlásban azokat a fiatal házaspárokat, családokat vagy gyereküket egyedül nevelő szülőket, akik a faluban szeretnének ingatlant venni. A kölcsönnek nem feltétele, hogy a jelentkező kiszombori lakos legyen.


Az önkormányzati hitelt, ami például egy lakáskölcsön önerejeként is felhasználható, tíz év alatt kell visszafizetni.

A falu polgármestere, [namelink name=" Szegvári Ernőné"] azt mondja, a lehetőség iránt máris nagy az érdeklődés, bár még senki nem igényelte a kölcsönt. Úgy gondolja, ez az egymillió forint ahhoz is elég nagy vonzerőt jelent, hogy legyenek, akik beköltöznek az egyébként elöregedőben lévő falu üresen álló házainak egyikébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!