Makó és környéke

2016.10.25. 15:54

Újra tanulnak a Bajzában

Makó - A napokban újra benépesült Makón az egykori Bajza-iskola épületének egy része: azok a diákok használják, akik a Návay-szakiskola Posta utcai főépületében már nem fértek volna el.

Szabó Imre

– Nekem nem ismeretlen ez az épület, hiszen korábban itt általános iskola volt, és én épp ide jártam. Otthonos, barátságos hely, de azért kellene függöny az ablakokra, hogy jól lássuk a táblát, és wifi is – mondta a kereskedőnek tanuló, 11. évfolyamos [namelink name="Tisza Rebeka"].


A diákok a múlt hét vége óta használják a makói Návay-iskola új épületét, amit az egykori Bajza-iskolában alakítottak ki. Megírtuk: az oktatás itt jó egy évtizede, a csökkenő gyereklétszám miatt szűnt meg – azóta az épületet raktárként használták, de volt, hogy egy részében óvoda működött. A Návay Lajos szakképző tavaly a Galamb-agráriskolától vett át nem mezőgazdasági szakokat, ehhez már szűk volt a Posta utcai épületegyüttes.

 

Angolóra az egykori Bajza-iskolában. Tisza Rebeka (középen) is otthon érzi itt magát. Fotó: Szabó Imre

Angolóra az egykori Bajza-iskolában. Tisza Rebeka (középen) is otthon érzi itt magát. Fotó: Szabó Imre

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum részeként működő Návay-iskola igazgatója, [namelink name="Kincses Tímea"] lapunknak azt mondta, 6 osztály, összesen 122 gyerek tanul itt olyan szakmákat, mint a karosszérialakatos, a festő-mázoló vagy a kereskedő. A Bajza utcai épületegyüttesből az új részt, annak két szintjét vették birtokba a diákok, valamint a tornatermet és a belső udvart, nagyjából az épület háromnegyedét. A termeket kifestették, a padlót kicserélték, felújították a fűtő- és a vízellátó rendszert, de azért vannak még teendők: a táblák ugyan újak, de a padok, asztalok még régiek – az újakat most szerzik be. Az igazgatónő megígérte, függöny és wifi is lesz, de hosszú távra is terveznek, például szakmai oktatótermeket is kialakítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!