Makó és környéke

2016.11.10. 16:09

A mentőknek gyűjtenek: maciakcióba léptek Pitvaroson

Pitvaros - Pitvaroson is gyűjtik a plüssmacikat a mentőknek. A cél az, hogy minden kisgyerek kapjon egy macit a mentőben, hogy miután elsősegélyben részesítették, magához ölelhesse, és egy picit megnyugodjon.

M. K. E.

– A közösségi oldalon láttam a felhívást. A Győr-Moson Sopron megyeiek akciójához ugyanis a szomszédos, Békés megyeiek is csatlakoztak. Hozzánk Makóról, illetve amióta átadták az új mentőállomást, Tótkomlósról is jár a mentő – mondta a pitvarosi szervező, [namelink name="Bodzsár Sára"].


– Nagyon szimpatikusnak találtam a kezdeményezést. Nekem is van két fiam, igaz, már felnőttek. Unokákkal is büszkélkedhetek, sajnos, több ezer kilométerre élnek. Szívesen vigyázok a barátaim kisgyermekeire is. Át tudom érezni, milyen az, ha egy kisgyerek beteg. Pláne, ha mentőt is kell hívni… Szerencsére ebben nekünk nem volt részünk. A kicsiket megnyugtatja, ha kapnak egy szerethető kis macit, amivel az első sokk után egy picit vigasztalódhatnak – mondta Bodzsár Sára.


A pitvarosi asszony a közösségi oldalon kérte ismerőseit, hogy csatlakozzanak a mozgalomhoz. – Eddig egy zsáknyi maci gyűlt össze. Remélem, mi, pitvarosiak is hozzájárulunk ahhoz, hogy a beteg gyerekek egy kicsit jobban érezzék magukat. Itt, a faluban mindenki tudja, hol lakunk. Itthonra várom az adományokat, amiket a Békés megyei szervezők segítségével a mentőszolgálathoz juttatunk majd el. A közösségi profilomon is felveheti velem bárki a kapcsolatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!