Makó és környéke

2017.06.09. 10:47

Haladék a zöldségesbódénak

Apátfalva, Szeged - Ha másutt ajánlana neki közterületet az önkormányzat, azt elfogadná-e? - ezt szerette volna megtudni Szabó László bíró tegnap Varga Pétertől, az önkormányzat által lebontásra ítélt, apátfalvi Kossuth utcai zöldségesüzlet tulajdonosától a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon.

Bakos András

A felperes azonban nem volt jelen. Ügyvédjének megbízottja, [namelink name="Imre Norbert"] ügyvédjelölt időt kért a válaszadásra.


A helyhatóság május elsejével felbontotta Vargáékkal a közterület-használati szerződést, az ügyről többször írtunk lapunkban.


Ez azzal járt volna, hogy el kell bontaniuk az utcán álló bódét. Ők pert indítottak a határozat ellen, arra hivatkozva, hogy az önkormányzat megsértette a helyi rendeletet: nem ajánlott fel nekik másutt közterületet, és nem közérdekből vette vissza tőlük az engedélyt. Az apátfalvi önkormányzatnak az az álláspontja, hogy a per sérti a település jogait, mert nem tudják elkezdeni a piac fejlesztését, a tervek ugyanis vonatkoznak arra a területre is. Szerintük pedig Vargáék már utaltak arra, nem kell nekik másik közterület.


Vajon a közmosdóépítés, a munkahelyteremtés, a parkolóhely-létesítés, a településfejlesztés közérdek-e?


Vargáéknak van-e máshonnan jövedelmük? Milyen irattal tudják bizonyítani, hogy az önkormányzatnak a piac fejlesztésére beadott pályázata nem nyert? – ezeket az önkormányzat ügyvédje, [namelink name="Halasi Barbara"] kérdezte a tárgyaláson. A bíró döntése szerint ezekre a kérdésekre is 15 napon belül válaszolnia kell a felperesnek. Az önkormányzatnak viszont ezalatt tisztáznia kell, hogy a jelenleg hatályban lévő helyi rendelet alakilag megfelel-e a törvényeknek. A tárgyalás júliusban folytatódik, ami azt is jelenti, a bódét addig biztosan nem kell lebontani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!