Makó és környéke

2017.06.16. 18:41

Új rendelő épül a Kálvin utcán: egyelőre nem tudják, mibe kerül a beruházás, és honnan lesz rá pénz

Makó - Átvágta a gordiuszi csomót a makói polgármester: bejelentette, hogy új rendelő épül a lebontásra ítélt Kálvin utcai helyén. Az viszont egyelőre nem derült ki, milyen pénzügyi háttérrel.

Szabó Imre

Megkeresték rá a forrást, így új rendelő épülhet a régi helyére a makói Kálvin utcában, és az orvosoknak még átmenetileg sem kell a Tinódi utcába költözniük – ez a lényege annak, amit szerda este jelentett be egy utcafórumon Farkas Éva Erzsébet polgármester. Mint megírtuk, a lepusztult állapotban lévő Kálvin utcai rendelőt a szakemberek alkalmatlannak nyilvánították funkciójára, mi több, felújítását sem tartották lehetségesnek.


A város eredeti elképzelése az volt, hogy az ott működő rendelőket, illetve az épületben működő patikát átköltözteti az onnan 800 méterre lévő egykori vízműszékházba, amelynek átalakítására 20 millió forintot szántak. Az ötletet sokan ellenezték, mondván, lesz, akinek az új helyszín messze van. Ráadásul azt senki sem mondta ki, hogy ide véglegesen vagy átmenetileg kerül az egészségügyi ellátás, illetve ha az utóbbiról van szó, mikor és hová költözhet majd vissza.

A Justh Gyula utcai rendelő még messzebb van a Kálvin utcától, mint a volt vízműszékház. Fotó: Szabó Imre

A Justh Gyula utcai rendelő még messzebb van a Kálvin utcától, mint a volt vízműszékház.

Fotó: Szabó Imre

A most felvázolt elképzelések szerint a Kálvin utcai rendelő idén télig marad a helyén. Ekkor a gyermekorvosok várhatóan a Hollósy Kornélia utcai rendelőbe, a háziorvosok pedig az addigra megújuló, kibővülő Justh Gyula utcaiba kerülhetnek átmenetileg. Erről az érintett egészségügyi szakemberekkel már egyeztettek is. Az épületegyüttesben működő gyógyszertár elhelyezéséről még tárgyalnak – ez valahol a belvárosban működhet

tovább. Az épület bontása valamikor jövő tavasszal kezdődhet el. A konkrétumokról egyelőre annyit lehet tudni, hogy az önkormányzat a napokban már felkért egy szakembert az új épület megtervezésére.


A városházán érdeklődtünk, pontosan milyen forrásból, mekkora költségvetéssel és mikorra épül fel az új rendelő, erre azonban egyelőre nem tudtak válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!