Makó és környéke

2017.09.22. 15:16

Kirabolta, ütötte, rúgta élettársát a többszörösen büntetett előéletű makói férfi

Élettársa lányát azzal fenyegette, hogy inzulint szúr bele. Ez a kedves ember most előzetesbe kerül.

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a helybeli férfinak az előzetes letartóztatását, aki hosszú időn keresztül erőszakoskodott élettársával, és még ki is rabolta.

A gyanú szerint a férfi idén márciusban makói ingatlanukban mellkason rúgta, arcon ütötte, illetőleg a haját tépte élettársának, amit a következő hónapban meg is ismételt.

 

A fentieket követően a férfi a közös ingatlanukban azt követelte a sértettől, hogy öntse ki a táskája tartalmát, ellenkező esetben felgyújt mindent a házban, majd az élettársát megpofozta, hajánál fogva rángatta és azt követelte, hogy adja oda neki a pénzét. Miután a sértett ellenállni már nem tudott, eltulajdonított a nő táskájából 100 000 forintot.


Idén nyáron közös makói ingatlanukban ismételten pénzt követelt a nőtől, majd a sértettet megpofozta, egy csavarhúzót tartva a szívéhez közölte vele, hogy mindenféleképpen meg kell halnia. Miután a sértett ellenállása megszűnt, további 30 000 forintot vett el tőle a gyanúsított.

Gyanúsított idén augusztus 6-án a külföldön tartózkodó élettársa lányát kereste fel, megfenyegette fel azzal, hogy ha nem hívja fel az édesanyját, akkor inzulint szúr bele. Miután felhívta, a gyanúsított megfenyegette a sértettet azzal, hogy ha nem küld haza pénzt, akkor megöli őket.

Mindezeken túlmenően a gyanúsított e hét keddjén és szerdáján két személygépkocsit tört fel Makó belterületén, amelyekből fokhagymát, fúrógépet, szerszámokat tulajdonított el mintegy 250 000 forint értékben.

A többrendbeli rablás bűntette, kapcsolati erőszak bűntette, valamint zsarolás bűntette és lopás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélye, továbbá az eljárás meghiúsításának veszélye, illetőleg a szökés elrejtőzés veszélye okán tett indítványt, hogy rendeljék el egy hónapra a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottal szemben mind a Makói Rendőrkapitányságon, mind pedig a Makói Járási Ügyészségen további büntetőeljárások vannak folyamatban.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.


(leadképünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!