Makó és környéke

2019.03.01. 17:50

Újra van fogorvosi rendelő Csanádpalotán - Hétfőtől fogadják a betegeket

Csanádpalota - Másfél éves szünet után mától újra van fogorvosi rendelő Csanádpalotán. Megnéztük - olyan szép és korszerű, hogy akár egy nagyvárosban is lehetne.

Szabó Imre

– Nagyon jó, hogy végre nem kell 16 kilométert utaznunk, ha fogorvosra van szükségünk. Ez különösen azoknak volt nagy gond, akiknek még kicsik a gyerekeik – mondta pénteken, a megújult fogorvosi rendelő átadása után egy csanádpalotai édesanya, Szentgyörgyi-Pintér Olga.


Mint megírtuk, a kisvárosban azt követően szűnt meg a szolgáltatás, hogy az egyik korábbi fogorvos körül még 2017 májusában botrány robbant ki, mert olyan kezeléseket számolt el a társadalombiztosítónál, amelyet el sem végzett. Emiatt eddig Apátfalvára kell járniuk az itt élőknek kezelésekért, s bár találtak szakembert, aki helyben is vállalná a munkát, időközben a rendelő is rossz állapotba került.

A fogorvosi székbe hétfőn reggel ülhet be az első páciens. Fotó: Török János

A fogorvosi székbe hétfőn reggel ülhet be az első páciens. Fotó: Török János

– A rendelő Kövegy és Csanádpalota lakosságának fogászati alapellátását biztosítja – tájékoztatott a betegeket itt hétfőtől fogadó Udvardi Klaudia Hédi. Egyébként Apátfalván is ő foglalkozott a palotai páciensekkel, mindannyiuk megelégedésére. A rendelő felszereléséhez maga is hozzájárult és büszkén mondta: ez már olyan korszerű, hogy akár a megyeszékhelyen is megállná a helyét. A későbbiekben röntgenberendezést és újfajta sterilizátort is szeretnének beszerezni.


A rendelőintézet épületében lévő fogászat helyiségét az önkormányzat először pályázati támogatásból szerette volna felújítani, de miután kérelmüket elutasították, ezt végül saját pénzből, illetve közfoglalkoztatottak munkájával, 3,8 millió forintból oldották meg – tudtuk meg Nyergesné Kovács Erzsébet polgármestertől. Azt is elmondta: a város most szeretné felújítani a Magyar Falu Program segítségével az egész, közel 50 éves rendelőintézeti épületegyüttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!