Makó és környéke

2019.08.02. 19:07

Megújulnak a palotai csatornák ott, ahol eddig a legnagyobb gondot okozták

Csanádpalotán ezekben a napokban újítják fel a csapadékelvezető árokrendszert a városnak azokon a részein, amelyeken korábban a legnagyobb gondot okozta a belvíz. Az önkormányzat a beruházásra 67 millió forintot költ.

Szabó Imre

– Nagyon örülök, hogy végre rendbe teszik az árkokat. A nagy esőzések idején az én udvaromban is állt a víz, remélem, többet ez nem fordul elő – mondta a Tompa utcában lakó Bednár Mihályné. A házuk előtt munkagépek, emberek sürgölődnek: folyik az itteni csapadékelvezető rendszer felújítása.


– Ez a beruházás a város csatornarendszerének mintegy 20-25 százalékát érinti – tudtuk meg Kolozsi Józseftől, a polgármesteri hivatal műszaki ügyintézőjétől.


Nagyjából kétezer folyóméterről van szó; nemcsak az árkokat újítják meg, de a szivattyúházat is, ami szükség esetén átemeli a vizet az Élővíz csatornába. A beruházás összesen 67 millió forintba kerül.


A munkára a makói székhelyű Sapi-Vill Bt. kapott megbízást. Mészáros István ügyvezető lapunknak elmondta, munkagépekkel, teherautóval és mintegy tucatnyi emberrel dolgoznak a területen – utóbbiakhoz hamarosan továbbiak fognak csatlakozni.

A Tompa utcában a nehéz körülmények ellenére is tempósan halad a munka. FOTÓ: KARNOK CSABA

A Tompa utcában a nehéz körülmények ellenére is tempósan halad a munka. FOTÓ: KARNOK CSABA

– Sajnos a sár nehezíti a dolgunkat: a munkagépek elsüllyednek benne, nehezen mozognak. A nap kétharmadát kénytelenek vagyunk vízmentesítéssel tölteni – mondta. Ennek ellenére bízik abban, hogy az október 15-i határidőre végeznek.


A polgármester, Nyergesné Kovács Erzsébet azt mondta, ez a beruházás azért fontos, mert azt a területet érinti, ahol belvizes időkben a legnagyobb gondok voltak Csanádpalotán. Van egy másik hasonló terület is a kisváros északkeleti részén, a mezőhegyesi vasútvonal mentén.


– Ott is legalább ekkora összeget kell majd elkölteni a csatornákra, esetleg még többet. Figyeljük a pályázati lehetőségeket – tette hozzá.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!