Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

100 százalékot kapott Makón Rója István

Makó - Rója Istvánt támogatják a makói József Attila Gimnázium közösségei az igazgatói posztra pályázók közül. Az alkalmazotti értekezleten tartott titkos szavazáson is 100 százalék szavazott a 17 éve dolgozó direktorra.
A makói gimnázium igazgatói tisztségére Abonyi Henrik és Rója István pályázik. A végső döntést a nemzeti erőforrás miniszter hozza meg, egy ötfős szakmai bizottság, valamint az iskola életét meghatározó közösségek véleménye alapján. Utóbbiak az álláspontjukat a kormányhivataltól kapott információ alapján március 14-ig hozták nyilvánosságra minden érintett középiskolában.

A makói József Attila Gimnáziumban külön-külön véleményt nyilvánított a szülői munkaközösség, az összes szakmai közösség, az iskolai diákbizottság, az iskolaszék, a nevelőtestületi és az alkalmazotti értekezlet. Utóbbi összejövetelét hétfőn tartották. Sipos Jenőné, az előkészítő bizottság elnöke, a fórum levezetője lapunk kérdésére azt mondta, mindkét pályázót meghallgatták, ők válaszoltak a fölvetődött kérdésekre. A jelenlévők szavazhattak volna nyilvánosan is, de titkosan voksoltak. Az eredmény: Rója Istvánt, ahogyan mindegyik említett közösség, ez a fórum is száz százalékban támogatta. Sipos Jenőné közölte, a döntés végeredményét szerdán továbbították a kormányhivatalhoz.

A megyei önkormányzattól a kormányhivatalhoz került 9 intézmény vezetői posztjaira összesen 13-an jelentkeztek. A szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola, a Csongrád Megyei Közművelődési Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK, valamint a makói József Attila Gimnázium vezetéséért indult két-két pályázó. Utóbbiban azért érdekes a választás kimenetele, mert a 17 éve hivatalban lévő Rója István kihívója, Abonyi Henrik ismert Bács-Kiskun megyei politikus: Kiskunmajsa Fidesz-KDNP-s alpolgármestere.

Olvasóink írták

 • 12. MLéna 2012. március 24. 10:35
  „Kedves pog! Semmiféle elfogultság nincs a hozzászólásokban, egyszerűen csak a valóságot tükrözik. Ő tényleg olyan ember, ahogyan az a korábbi hozzászólásokban is olvasható! Egyszerűen, nem lehet nem szeretni és a munkáját nem elismerni! Nem önmagáért, másokért dolgozik! Rajta kívül még egy hasonló pedagógust van szerencsém ismerni, örömömre mindketten tanítottak. Országunkban már mindenhová begyűrűzött a politika (már egy jó ideje így működik minden) és az olyan vezetőket, mint Rója Tanár Úr is egy idő után nem hagyják nyugodtan dolgozni. Nem az a lényeg, hogy milyen ember, szakember. Nem számít, mi mindent tett sok-sok emberért, a jövő nemzedékéért. Csak az a fontos, hogy irányítható legyen! De aki lelkiismeretes és szívből választotta hivatását mélyen elkeserítik a méltánytalan intézkedések. És igen is, aki ismeri emberként, pedagógusként az csak pozitívan fog nyilatkozni róla, mert megérdemli!!!!!”
 • 11. immortal5 2012. március 21. 19:07
  „Kedves POG!!! Már ne is haragudj de Rója István a legjobb igazgató és igen elfogult vagyok mert engem tanított is! Nagyon jó tanár, ember, vezető. És már bocs de ha volt gimisek is kiállnának mellette az biztos, hogy nem véletlen!”
 • 10. egymakoidiak 2012. március 17. 18:51
  „Kedves Pog, ezt miből veszed??”
 • 9. pog 2012. március 16. 09:22
  „Pártsemleges vagyok előre bocsájtom..De kissé a hozzá szólások elfogultak..”
 • 8. Kurailaci 2012. március 15. 16:59
  „Szerintem lenne olyan makói a parlamentbe aki elismerve Pista munkáját ki fog érte állni. Józan paraszt ésszel gondolkodva nincs nála megfelelőbb ember erre a posztra.tisztalelku, nagy tudású normális ember.szurkolok neked barátom, rem?lem nem lessz akadálya hogy tovább is ilyen lelkiismerettel ?s becsülettel dolgozz nyugdíjas korodig.”
 • 7. Francois 2012. március 15. 09:10
  „Biztos ki kell ÁLLNI Rója Pista mellett, mert ezt a Fideszest nagyon be akarják tenni, Istent és embert nem ismerve!”
 • 6. mackósajt 2012. március 15. 09:06
  „Én is hajlandó lennék Rója István mellett tüntetni! Ő jó ember és jó pedagógus és a gimnázium régi igazi szellemiségét ő képes megőrizni! Azt amiért az ember büszke,hogy a makói gimibe járt és hogy makói!”
 • 5. Qllancs 2012. március 14. 22:38
  „Kiállunk Rója Pista mellett ! Ha kell tüntetük is érte ! Szóljatok --megyünk !!”
 • 4. zoltanszabo 2012. március 14. 18:31
  „A kormányhívatal ban mind fityesz ül. remélem ez nemfog ellen szavazni és csak azért is a majsai faszit támogatják. ???? Balhé lesz még ebből !!”
 • 3. adam1995 2012. március 14. 18:01
  „Gratulálok én is, HAJRÁ RÓJA ISTVÁN! Ő az igazi igazgató!”
 • 2. egymakoidiak 2012. március 14. 17:27
  „Én azt hiszem, hogy az iskola minden részének a 100%-os (!!!) támogatása Rója iránt, mindent elmond!”
 • 1. asztenoszsz 2012. március 14. 16:40
  „Gratulálok! Remélem, nem nyomják be a helyére a fideszes politikust.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A makói piac előtt gyűjtött aláírásokat az LMP

Aláírást gyűjtött Makón szerda délelőtt az LMP. Négy kérdésben szeretnének népszavazást, ehhez négyszer kétszázezer szignóra lesz szükségük. Tovább olvasom