Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

10 éves a Makó Centrum Löbauban

Löbau, Makó - Afféle makói követségként és kereskedelmi központként működik a 17 ezres német kisváros, Löbau központjában az éppen 10 esztendeje megnyitott Makó Centrum, amely a csak lélekben makói, valójában fővárosi vállalkozó, Perbíró Anikó üzlete.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A takaros kis bolt, amely időközben magyar specialitásokat ajánló étkezdével, szabadtéri sütés-főzésre alkalmas rendezvényudvarral és borpincével is bővült, hazai, köztük makói termékeket, főként élelmiszereket kínál vevőinek. Népszerű például a vidékünkről származó hagyma, gyümölcsbor.

A nem mindennapi vállalkozáshoz, mint megírtuk, az adta az ötletet, hogy az ottani ipari és kereskedelmi vásáron, a Konvent'án találkozott makói vállalkozókkal – Makó és Löbau testvérvárosok. Perbíró Anikó nemcsak üzleti sikerei miatt büszke a Makó Centrumra, hanem azért is, mert megerősítette a két város közötti kereskedelmi és kulturális kapcsolatokat. Rendeztek már Löbauban makói művészek közreműködésével festménykiállítást és koncertet, makói népviseleti darabok kerültek a löbaui múzeumba, a két város egy-egy középiskolája pedig cserediák-kapcsolatot alakított ki.

Perbíró Anikó löbaui boltja nem csupán üzleti szempontból sikeres: a testvérvárosi kapcsolatokat is megerősítette. Fotó: DM/DV
Perbíró Anikó löbaui boltja nem csupán üzleti szempontból sikeres: a testvérvárosi kapcsolatokat is megerősítette. Fotó: DM/DV

Hasonló löbaui üzlet egyébként Makón is működött, de mindössze 2 évig. A helyi vállalkozói szövetség tartotta fenn, legnépszerűbb terméke a Löbauban palackozott, makói címert is viselő Öröm sör volt. 2007-ben zárt be. Tóth István, a szövetség elnöke ettől függetlenül azt mondja, a testvérvárosi kapcsolat gazdasági szempontból is gyümölcsöző: Makónak most is volt például standja a löbaui vásáron itteni cégek termékeivel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készül az új ifjúsági klub

Makó - Pénzt is nyertek hozzá, 46 millió forintot. Ha kész lesz, ide fog költözni a makói ifjúsági… Tovább olvasom