Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

10 gyerek maradt félárván: 782 ezret gyűjtöttek a családnak

Ambrózfalva - Összesen 782 ezer forintot utaltak olvasóink az ambrózfalvi családapa, néhai Nagy Pál félárván maradt gyermekei javára. A család köszöni a támogatást, az együttérzést.
Az ambrózfalvi család tragédiájáról január 21-i lapunkban írtunk. A tíz gyermek karácsony este vesztette el a 49 éves édesapát. A Lapcom Média Alapítvány gyűjtést kezdeményezett az olvasók körében, ami január 30-án zárult. Összesen 782 ezer forint adományt juttathatunk el a család számlájára.

– Nem találok szavakat arra, hogy mennyire hálás vagyok mindazoknak, akik támogattak bennünket. Nemcsak anyagilag, hanem lelkileg is. Erőt ad ezekben a borzalmasan nehéz időkben – mondta Gál Ildikó, a gyermekek édesanyja, aki nem is nagyon akart hinni a fülének, amikor meghallotta a gyűjtés végeredményét.

– Nem gondoltuk volna, hogy ilyen sok embernek vagyunk fontosak. Lehet, hogy több olyan család is utalt az alapítvány számlájára, akik maguk is osztanak-szoroznak, hogy kijöjjenek hó végéig a pénzükből. Köszönjük az önzetlenséget. A Facebookon nagyon sok sértő, bántó megjegyzést is kapott a családunk a cikkek utáni kommentekben. Mások ellenben a védelmünkre keltek, részvétükről biztosítottak, együtt éreztek velünk. A 782 ezer forint számunkra nemcsak anyagi segítség, hanem óriási bátorítás is, hogy felálljunk a tragédia után, és megpróbáljuk újratervezni az életünket – fogalmazott az anyuka.

Gál Ildikó nagyon hálás a támogatásért. Fotó: Schmidt Andrea
Gál Ildikó nagyon hálás a támogatásért. Fotó: Schmidt Andrea

Gál Ildikó egyelőre még nem tudta végiggondolni, hogy mire költik a pénzt. Annyi bizonyos, fát venniük kell, mert nem lesz elég a tél végéig.

– Igaz, most kaptunk adományként 21 mázsa fát. Azonban hiába voltak enyhébb napok, nekünk fűtenünk kellett, mert sorra mindenki lebetegedett a családban. Már a második körnél tartunk. Úgy látszik, mindannyian visszaesünk. A temetéshez sajnos kölcsönt kellett kérnünk. Ezt a tartozásunkat is megadjuk a pénzből. Ami marad, ahhoz pedig csak akkor nyúlunk majd, amikor feltétlenül muszáj lesz. Ez lesz a mi vésztartalékunk, nem pazaroljuk el. Ugyanúgy élünk továbbra is, mint eddig, szerényen és spórolósan. Még egyszer köszönöm mindenki segítségét! – mondta Gál Ildikó.

A családanya elmondta, a férj, az édesapa elvesztése soha nem múló fájdalom, azonban meg kell próbálniuk visszatérni a hétköznapi kerékvágásba. Mint mondta, az elmúlt hetekben történtek jó dolgok is velük. Megszületett a második kis unoka, s hamarosan szoríthatnak azért is, hogy egyik nagylányának jól sikerüljön az érettségije és a felvételije.

– Ha a férjem lát bennünket onnan fentről, biztos velünk együtt örül, izgul, hiszen nagyon, de nagyon szerette a gyerekeit!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keleten támad a belvíz

Elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a pitvarosi önkormányzat a település keleti oldalán. Tovább olvasom