Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

1,1 milliárdot nyert idén Makó térsége

Öt pályázatra több mint 1,1 milliárd forintot nyert különböző forrásokból – a megye közreműködésével – idén a makói kistérség. Az elnyert pénzből elkészülhetnek többek között a magyarcsanádi Szent Gellért híd tervei, illetve felépülhet egy biodízelüzem Ferencszállásnál.
Különösen sikeresnek mondható az idei esztendő a makói kistérség számára pályázati szempontból: a települések különböző forrásokból és célokra összesen 1 milliárd 132 millió forintot nyertek el – mondta lapunknak a megyei közgyűlés makói alelnöke, Marosvári Attila. Ennyi pénzt a megye közreműködésével a Maros-parti város és szomszédjai eddig még soha nem nyertek – hangsúlyozta.

A pályázati források közül az egyik a megyei közoktatási alapítvány, amely összesen 14,7 millió forinttal támogatja huszonegy Makó térségi iskola olyan beruházásait, mint például bútorok, hangszerek, könyvtári könyvek vásárlása, de külföldi tanulmányi kirándulásokat is szerveznek az összegből. A Megyei Területfejlesztési Tanács 132,5 milliót ítélt meg Makónak, illetve néhány községnek utak, járdák építésére, vízelvezető csatornák létesítésére, illetve épületek felújítására.

Összesen 109 millió forint érkezik a térségbe a Regionális Fejlesztési Tanácstól, többek között a makói Petőfi park felújítására, az ipari parkban egy raktárközpont építésére, illetve a ferencszállási faluház, a nagyéri civil ház kialakítására és az apátfalvi iskola fűtésének korszerűsítésére.

A legkomolyabb támogatást a térségnek a hazánk előtt idén először megnyílt uniós pályázati alapok jelentették, összesen 826 millió forint értékben. Így például 117 millió forintot fordíthat a közútkezelő kht. a magyarcsanádi Szent Gellért híd végleges terveinek elkészítésére, a makói önkormányzat pedig összesen 80 milliót a Maros-part rehabilitációjának, illetve egy kerékpárút kialakításának terveire. Az átkelőhöz vezető kiszombori kerékpárút 156,5 milliót nyert. A legnagyobb, 420 milliós támogatást a Csanád Gazdaságfejlesztési Kht. kapta ebből a forrásból – 420 milliót egy biodízel üzem felépítésére Klárafalva határában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új munkahelyek Makón

Tegnap megnyílt Makón, az egykori Búza utcai iskolaépületben az a csomagolóüzem, amely százhuszonöt… Tovább olvasom