Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

120 millió az iskolára

Földeák - Az iskolák nyáron általában csöndesek, a földeáki azonban kivétel: javában folyik az épület korszerűsítése, bővítése.
Mint megírtuk, a falu a múlt év végén 120 millió forint központi támogatást kapott, a képviselő-testület pedig úgy döntött, mivel a Návay Lajos nevét viselő intézményhez a szokásos karbantartásokat leszámítva jó fél évszázada nem nyúltak, erre költik a pénzt. A ballagás után indult bontási munkálatokban az önkormányzat közmunkásai is közreműködtek, most pedig helyi alvállalkozók bevonásával a hódmezővásárhelyi Építészmester Kft. emberei dolgoznak a területen, jelenleg az épület belső részén. Tanévkezdésre minden kész lesz – ígérik.

A falu polgármestere, Hajnal Gábor lapunknak azt mondta, a Zárda utcai épület komplex felújítása mellett egy másik szárny is megújul, így az intézmény 3 tanteremmel bővül. A Szent László téri épületben, ahonnan átjönnek majd az elsősök, szociális foglalkoztató és közmunkástelephely lesz. A cél az iskolával kapcsolatban az, hogy minél előbb, a következő tanévben egy helyen legyenek az alsósok és a felsősök, de a ciklus végéig tornateremmel is szeretnék kiegészíteni az épületegyüttest, a konyhát, az ebédlőt ugyancsak felújítanák, amint lehet.

120 millióból újítják fel, bővítik a földeáki iskolát, így a következő tanévben már egy épületben tanulhatnak az alsósok és a felsősök. Később tornatermet is szeretnének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patakokban folyt a művér az M43-ason

Katasztrófa-felszámolási szimulációs gyakorlatot tartott az M43-as autópálya a makói lehajtójánál a… Tovább olvasom