Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

150 óra közérdekű munkára ítélték a diákját bántalmazó apátfalvi tanárt

Makó - A tárgyaláson a vádlott nem tett vallomást, de az eljárás során korábban elmondta, megbánta a történteket, magatartását maga is pedagógushoz méltatlannak tartja.
Százötven óra szellemi munkakörben végzendő közérdekű munkára ítélte a Makói Járásbíróság csütörtökön azt az apátfalvi tanárt, aki május elején bántalmazta egy diákját.

A bíróság közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a 29 esztendős férfit.

A kollégái által lelkiismeretes, segítőkész pedagógusnak tartott vádlott 2010 óta dolgozott angol-számítástechnika szakos tanárként a Csongrád megyei község iskolájában, ahonnan a történtek miatt május 23-án elbocsátották.

A pedagógus május 8-án, kora délután az iskola udvarán észrevette, hogy a későbbi sértett – egy magatartási és tanulmányi problémákkal küzdő nyolcadikos fiú – és egy diáktársa között tettlegességig fajuló vita alakult ki. A tanár kérdőre vonta a fiút, aki azt felelte, hogy nem csinált semmit; ezért indulatában meglökte. A diák ekkor tiszteletlenül szólt vissza a tanárnak, mire a férfi önuralmát elveszítve pofon csapta, és kétszer megrúgta.

A tanár ekkor közölte diákkal, hogy elviszi az igazgatóhoz, hogy ott beszéljék meg a történteket. A fiú azonban nem akart engedelmeskedni, ezért a tanár a ruháját megragadva vitte föl az irodához. Az iroda ajtajához érve a fiú ismét távozni akart, ezért a tanár a vállánál megfogva a falhoz szorította, miközben továbbra is emelt hangon beszélt hozzá. Az igazgató az irodából a kiabálást meghallva kilépett, és behívta a sértettet.

A tárgyaláson a vádlott nem tett vallomást, de az eljárás során korábban elmondta, megbánta a történteket, magatartását maga is pedagógushoz méltatlannak tartja.

Lakatos Lajos Sándor bíró a döntés indoklása során kifejtette, az enyhítő körülmények túlsúlya – köztük a jelentős sértetti közrehatás miatt – döntött úgy, hogy az ügyészség által indítványozott felfüggesztett szabadságvesztés helyett közérdekű munka végzésére kötelezi a vádlottat.

A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész három nap gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés bejelentésére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatják a nagylaki templomot

Szombat este 6-kor avatják fel és áldják meg a nagylaki Szentlélek-templomot. Tovább olvasom