Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

20 éves plakát Makón

Makó - Makó köztereit egyelőre nem borították el a választási plakátok, egyet azonban találtunk – igaz, ezt nem mostanában ragasztották ki, hanem 20 évvel ezelőtt.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

A főtéri Lordok háza polgármesteri hivatal felőli árkádjának belső falán látható, és kissé fakón, szakadozottan, de az Egyesült Kisgazdapárt miniszterelnök-jelöltjét, Szabó János földművelésügyi minisztert ajánlja az emberek figyelmébe azzal a szlogennel, „Ránk szavazzon, hogy földje, vagyona megmaradjon!". Az elmúlt két évtized viharait, s persze plakáteltüntető akcióit minden bizonnyal annak köszönhetően élte túl, hogy körülbelül 3 méteres magasságban helyezték el.

A pártra ma már nem sokan emlékeznek, pedig annak idején Makó az egyik bázisa volt, a város első polgármestere, Sánta Sándor ugyanis egy időben ennek a pártnak a soraiban politizált. Az 1993 novemberére megszerveződött párthoz olyan kisgazdák csatlakoztak, akik szembe kerültek Torgyán Józseffel – a parlamenti képviselők közül az úgynevezett „kisgazda 36-ok" nagy része is ehhez a szerveződéshez csatlakozott. A kisgazda mozgalmakat egyesíteni kívánó szervezet aztán a soron következő, 1994-es választáson mindössze 1,3 százalékot ért el, így kiesett a parlamentből.

Az Egyesült Kisgazdapárt plakátja 20 éve állja a sarat. Fotó: Szabó Imre
Az Egyesült Kisgazdapárt plakátja 20 éve állja a sarat. Fotó: Szabó Imre

Sánta Sándor, aki most fideszes önkormányzati képviselő, azt mondta lapunknak: már nem emlékszik, hogy a 20 éves plakátot annak idején ki és hogyan ragasztotta a falra 3 méteres magasságban.

Fotó: Szabó Imre
A főtéri Lordok háza polgármesteri hivatal felőli árkádjának belső falán látható a 20 éves plakát. Fotó: Szabó Imre
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telt házas születésnap a Hagymatikumban

Telt házas bulival ünnepelte 2. születésnapját szombaton a makói Hagymatikum Fürdő. Tovább olvasom