Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

220 helyett 400 millió a makói járdákra

Makó - 220 millióról 400-ra emelte a járdák építésére, felújítására elkülönített keretet legutóbbi ülésén a makói képviselő-testület. A munka befejezése őszre várható.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Miután a legutóbbi testületi ülésen a költségvetés módosításával 180 millióval megemelték a járdák építésére, felújítására szánt keretet, Kovács Sándor (Fidesz) önkormányzati képviselő bizakodik. Ő volt az, aki több fórumon szóvá tette, hogy képviselőtársaihoz képest neki arányaiban és összegszerűen is jóval kevesebb jutott az alapból. Ezt olyannyira sérelmezte, hogy az ügyben aláírásgyűjtés indítását is szorgalmazta – ebből egyelőre nem lett semmi.

Lehet, hogy nem is lesz, az eredeti 220 millió helyett ugyanis 400-at tudnak idén a rossz járdákra fordítani, s Kovács Sándor azt mondja, Buzás Péter polgármester ígéretet tett neki arra, hogy ha lesz rá mód, a beruházás második fordulójában további járdák rendbehozatalára kap majd lehetőséget.

A városházán megtudtuk: egyeztetni fognak az igényekről a képviselőkkel, akiknek aztán meg kell szervezniük az érintett utcákban az építőközösségeket – a beruházáshoz ugyanis a lakóknak is hozzá kell járulniuk. Ingatlanonként térkő esetében a járda szélességétől függően 12–18 ezer forintot, betonnál és járdalapnál 5 ezret, és tömbházak esetében is ugyanennyit kell fizetni lakásegységenként.

Ha a pénz nem gyűlik össze az utcai közösség szervezése során, a körzeti képviselő saját alapjából kipótolhatja az összeget – csak akkor marad el a felújítás, ha így sem sikerül összeszedni a pénzt.

Az eredetileg kitűzött tervben 79 makói utca hosszabb-rövidebb szakaszának megújítása szerepel. Hogy a végső szám mennyi lesz, egyelőre nem tudni, az azonban biztos, hogy a munkát őszre mindenütt be kell fejezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek egy határrendésszel szemben

A nagylaki átkelőhelyen dolgozó egyik útlevélkezelő idén január 3-án egy Magyarországra belépő román autóbuszt nem az előírásoknak megfelelően ellenőrzött. Tovább olvasom