Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

2–4 év múlva a szurkolók is látják az eredményt

Makó - 2–4 év múlva már biztosan látható eredménye lesz annak az együttműködésnek, amelyet a Lombard Pápa a két makói futballklubbal kötött az utánpótlás-nevelésről. A dunántúli csapat tulajdonosa, Bíró Péter szerint várható, hogy idővel Pápáról is küldenek fiatalokat a makói futballakadémiára.
Támogatja az NB I-es Lombard Pápa Termál FC, hogy a Marosmenti Utánpótlás Futball Club átalakulhasson labdarúgó-akadémiává. Az együttműködésben az NB II-es Makó FC is részt vesz, a szerződés részletein Árki Gábor, a Lombard Pápa klubmenedzsere és Gyömbér Péter, a Maros UFC elnöke dolgozik. Ez egyrészt üzleti megállapodás, amelyből minden résztvevő hasznot remél, másrészt fiatalok képzéséről, neveléséről szól. Ennek a munkának a jelentősége a magyar futball eseményeit nem követő nagyközönség előtt is ismertté vált, amikor kiderült: a korábban beindított Bozsik-program eredménye volt az U20-as magyar válogatott világbajnoki bronzérme.

Bíró Péter, a Lombard Pápa tulajdonosa lapunknak azt mondta, az ő együttműködésük eredménye várhatóan 2–4 év múlva hoz látható eredményeket. A terv megvalósításában számítanak a kormány és – bármilyen eredmény szülessen a választásokon – az új városvezetés támogatására. Bíró Péter tárgyalt Mágori Józsefné országgyűlési képviselővel is, és, mint mondta, megbizonyosodott arról, hogy Makón nemcsak szlogen, hanem cél is a fiatalok segítése, sportra nevelése, ugyanúgy, ahogy Pápán.

– Számunkra ez a makói kapcsolat azért jó, mert míg a Dunántúlon már jó néhány labdarúgó-akadémia működik, a Dél-Alföld ebből a szempontból még valóban szűz terület, az itt felbukkanó tehetséges fiataloknak az akadémiára bekerülve lehetőségük van arra, hogy abban a csapatban játsszanak, amely megfelel a felkészültségüknek, képességüknek – mondta a tulajdonos. – Eljutnak az NB I-be, és lehetőségük van arra is, hogy külföldre igazoljanak. Az eladásukból származó összeget részben új tehetségek képzésére is tudjuk fordítani.
Bíró Péter hozzátette: azért nem olyan nagy ez az ország, hogy a Makó–Pápa közötti távolság gondot okozzon. Elképzelhetőnek tartja, hogy az ott felbukkanó tehetségeket is itt, Makón iskolázzák be, hiszen lesz kollégiumi elhelyezés, és a makói csapat révén játéklehetőség is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 fős szálláshely a barátság háza

Csanádpalota - A napokban megnyílt Csanádpalotán, az egykori szövetkezeti székház épületében a… Tovább olvasom